Naslovna > Automobili > Toyota > C-HR > Više hybrid i više povezana
FOTO GALERIJA (9)

Toyota C-HR

Više hybrid i više povezana

Nova Toyota C-HR odmjereno je redizajnirana. Pogonski je osvježena sa dodatnim izborom hibridnog pogona, a uvedeni su i novi multimedijalni sadržaji…

 

Toyotin kompaktni crossover C-HR predstavljen je 2016. godine na sajmu automobila u Ženevi. Za dvije godine C-HR je samo na evropskom tržištu pronašao put do više od 250.000 kupaca, te preko noći postao jedan od najpopularnijih Toyotinih modela na starom kontinentu. Mada je navedeni rezultat uspjeh vrijedan svake pažnje, u Toyoti „ne spavaju na lovorikama“, već vrijedno rade na unapređivanju svih pa i veoma popularnih modela. Zahvaljujući ovakvom pristupu C-HR je odmjereno redizajniran i osvježen s vana, iznutra, ali i pogonski. Nova Toyota C-HR ostaje dosljedna svom upečatljivom vizuelnom identitetu, a silueta u stilu kupea stvara dinamičan izgled koji se ističe na cesti. Prednji i zadnji dio doživjeli su detaljne promjene čineći automobil još profinjenijim, dok donji spojler u boji pojačava dinamiku oblika naglašavajući snažni, široki i povišeni stav. Prednja i zadnja svjetla unaprijeđena su sa najsavremenijom LED tehnologijom, pri čemu dnevna svjetla i pokazivači smjera stvaraju jedinstveni prednji sklop čineći glatku liniju iznad glavnih svjetala. Pozadi novi sklopovi svjetala su spojeni sjajnim crnim spojlerom stvarajući jedinstveni, čisti oblik. Sa redizajnom C-HR je dobio i novi multimedijalni sistem koji unapređuje Toyotinu mogućnost povezivanja. Ovaj sistem sada omogućava potpunu integraciju pametnog telefona, a podržava i zadnje verzije Apple Carplay i Android Auto sistema. Ono omogućava i ažuriranje sa posljednjim verzijama karata putem mobilnog telefona. Prema Toyoti dinamičke dorade uključuju izmjene konstrukcije vješanja kojom je poboljšana udobnost u vožnji uz zadržavanje uzorne upravljivosti na Toyoti C-HR. Sve izvedbe redizajniranog C-HR odlikuju se smanjenom bukom i vibracijama, pa je komfor u kabini dodatno poboljšan.

 

Nova Toyota C-HR debitira s izborom hibridnih pogonskih agregata, novim multimedijskim sistemom i poboljšanjima dizajna koji poboljšavaju njegov izgled zadržavajući ikoničan oblik. Pridružujući se poboljšanom hibridnom motoru od 122 l, novi 184 KS 2.0-hibridni sistem s dinamičkim silama omogućava kupcima izbor visokoučinkovitih hibridnih pogonskih sklopova, s emisijom C02 od 109 g/km za 1,8l sistem i od 118 g/km na hibridnom 2.0l hibridnom sistemu sile. Uz to, nova Toyota C-HR opremljena je novim multimedijskim sistemom koji uključuje Apple CarPlay ™ i Android Auto ™ integraciju pametnih telefona. Novi C-HR predstavlja novi multimedijski sistem koji nadograđuje Toyotinu ponudu povezivanja. Ovaj sistem sada omogućuje potpunu integraciju pametnih telefona i podržava čak i najnovije verzije Apple CarPlay ™ i Android Auto ™. Također podržava ažuriranja karata 'preko zraka' kako bi kupci mogli neometano voziti s najnovijim verzijama evropskih karata puteva. Nova Toyota C-HR ostaje vjerna svom ikoničnom vizuelnom identitetu, a linije poput kupea stvaraju podebljan stil koji se i dalje ističe. I prednji i zadnji dio pozornosti pripali su ovom uočljivom vozilu, dok obojena donja usnica pojačava dinamičnu figuru snažnim, širokim i uzdignutim položajem. Glavna i zadnja svjetla nadograđena su vrhunskom LED tehnologijom, a dnevna svjetla (DRL) i indikatori kombinovani u jedan prednji projektor odašilju jednu glatku liniju iznad glavnog snopa. Nazad su nove kombinovane svjetiljke spojene sjajnim crnim spojlerom koji stvara jedan čisti oblik. Novi Toyota C-HR sadrži uvođenje 2.0l hibridnog pogonskog pogona Dynamic Force. Generišući 184 KS, ovaj sistem kombinuje poboljšane performanse u vožnji s visokom učinkovitošću. Dostupan je i poboljšani 1,8l hibridni sistem koji kupcima C-HR pruža mogućnost izbora dviju različitih hibridnih opcija. Dinamičke nadogradnje uključuju modifikovano EPS podešavanje za poboljšani osjećaj upravljanja. 2.0l hibrid čak ima koristi od novog dizajna ovjesa koji poboljšava udobnost vožnje istovremeno zadržavajući izvrsne upravljačke sposobnosti Toyote C-HR. Sve varijante također imaju nadograđeni NVH paket za dodatno smanjenje buke u kabini.

 

HIBRIDNI POGON

Od redizajna C-HR postaje 100% hibrid, jer se dosadašnji 1.2-litarski turbo benzinski motor sa 116 KS više nije u ponudi. Njegov izostanak Toyota je nadoknadila uvođenjem 2,0-litarskog pogonskog sklopa Hybrid Dynamic Force, koji raspolaže sa 184 KS i uz uzornu ekonomičnost može da ponudi i uzornu ekonomičnost, sa naglaskom na urbane sredine. U ponudi je ostao poboljšani i efikasniji 1,8-litarski hibridni pogon sa kombinacijom benzinskog agregata i elektromotora, koja u kombinaciji raspolaže sa 122 KS. Oba pogonska sklopa za prenos snage koriste CVT automatski mjenjač. Serijski pogon je prednji, dok se opciono može dobiti i 4x4.

 

 

 

 

Datum objave: 15/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook