Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Više snage i veća autonomija

BMW X5 xDrive45e 2021.

Više snage i veća autonomija

Ažurirana verzija aktuelne generacije BMW-a X5 stiže na tržište i može se reći da je dosta uglađeniji u odnosu na prethodnika....

Nova verzija XDrive45e plug-in hibrida ne donosi samo bolju efikasnost pogona, nego i poboljšane performanse. „Glavnu ulogu“ u novoj PHEV varijanti igra njegov šestocilindarski trolitarski turbo benzinac. Uparen sa električnim motorom koji koristi snažniju bateriju, unaprijeđeni pogonski sistem sada isporučuje ukupno 389 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Ukupna snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog Sport Steptronic mjenjača, a X5 ima i opciju prenosa snage na zadnju osovinu kako bi se zadovoljile potrebe sportski orijentisanih vozača.

 

 

 

 

Baterija od 24 kWh omogućava autonomiju od samo 50 kilometara u električnom modu maksimalnom brzinom od 135 km/h. Ovaj pogonski sklop omogućava dostizanje brzine od 96 km/h za oko 5,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 209 km/h. Novi X5 raspolaže sa tri režima vožnje, od potpuno ekološkog do potpuno sportskog, koji se mogu promijeniti pritiskom na dugme: Hybrid, Electric i Sport.

 

 

 

 

 

 

U kabini novi X5 XDrive45e dobija niz korisnih dodataka kao što su kamera za vožnju unazad, panoramski krov, električno grijana prednja sjedišta, adaptivna LED svjetla i Live Cockpit Professional sistem.  Tu je i najnovija verzija BMW-obog sistema iDrive, koji pruža informacije vozaču i putnicima putem 12,3-inčnog ekrana osjetljivog na dodir. Navigacija je standardni dio paketa opreme kao i podrške za Apple CarPlay i Android Auto. naravno tu su i brojni sistemi asistencije vozaču uključujući i Driving Assistance Professional paket opreme.

 

 

 

 

Novi BMW X5 xDrive45e će se prvo predstaviti na tržištu SAD tokom jula, a početna cijena iznosiće oko 65.400 USD plus troškovi dostave.

Datum objave: 11/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook