Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Više stila i savremene tehnologije
FOTO GALERIJA (6)

Mercedes-AMG E 63 S

Više stila i savremene tehnologije

Mercedes-AMG je predstavio svoj redizajnirani model E 63 S. U salonima će se pojaviti zajedno sa nedavno revidiranom E Klasom, nudeći niz kozmetičkih i tehnoloških unapređenja kako bi se na tržištu nosio sa konkurentskim Audijem RS 6 Avant i BMW M5...

Na fotografijama se mogu primjetiti novi prednji i zadnji branici, kao i redizajnirane prednje i zadnje svjetlosne grupe. Tu je akođe i novi prednji razdjelnik, specifična AMG rešetka hladnjaka, širi lukovi točkova i zadnji difuzor sa dva dvostruka izduva sistema. Novi AMG E 63 S dolazi sa setom 20-inčnih aluminijumskih naplataka sa pet krakova. Kupci se takođe mogu odlučiti za tri nove nijanse karoserije i novi Mercedes-AMG Night Package. U kabini se nalazi novi sportski upravljač, ambijentalno LED osvjetljenje i AMG sportska sjedišta sa kontrastnim žutim šavovima. Mercedes je ugradio i unaprijeđenju varziju svog MBUX dvostrukog infotaiment sistema sa dva displeja od 12,3 inča – jedan za instrument pokazivače, a drugi za navigaciju i medije.

 

 

 

 

Redizajnirani E 63 S pokreće četvorolitarski twin-turbo V8 agregat od 612 KS i 850 Nm obrtnog momenta, koji se nalazi i u prehodnom modelu. Ova pogonska jedinica omogućava dostizanje „stotke“ za 3,4 sekunde i dostizanje maksimalne brzine od 300 km/h. Karavanska varijanta postiže identičnu maksimalnu brzinu, ali mu je ubrzanje za „samo“ 0,1 sekundu sporije. Obe varijante prenose snagu na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog mjenjača i kao i prehodni model dolaze sa opcijom „Drift Mode“ koja omogućava prebacivanje kompletne snage na zadnju osovinu.

 

 

 

 

Poput prethodnika, i novi model raspolaže čitavim arsenalom pametne tehnologije šasije koja pomaže „obuzdati“ ukupnu snagu vozila. Poboljšanja u odnosu na standardnu E Klasu uklučuju adaptivni ovjes, velike ventilirane kočione diskove i ograničeni klizni difrerencijal na zadnjoj osovini. Nravano, tu je i čitav spisak dodatne opreme namijenjene unapređenju bezbjednosti i asistencije u vožnji. Novi Mercedes-AMG E 63 S bi trebao stići na tržište tokom jula, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati u septembru ove godine. Cijene će se kretati od 109.000 eura za limuzinsku i 111.175 eura za karavansku verziju.

Datum objave: 18/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook