Naslovna > Vijesti > VW je upravo predstavio redizajnirani Up

VW Up

VW je upravo predstavio redizajnirani Up

VW je otkrio prve fotografije i detalje detaljno obnovljenog gradskog modela Up. Kao poslastica dolazi verzija sa turbo motorom snažnim 90 KS.

Najmanji Volkswagenov model, Up, od sada će kupcima stizati u još boljem izdanju. Svaki blaži redizajn podrazumijeva korekcije na odbojnicima, svjetlosnim grupama, ponudi novih točkova i boja karoserije. Tako je bilo i sada. Uz točkove od 17 inča u oči upada i zadnji difuzor koji pored estetskog ugođaja otkriva do sada skrivene sportske potencijale.


Unutrašnjost je dobila novu svježinu ugradnjom bogatijeg panela sa zanimljivom teksturom. Logično, bogatstvo eneterijera prvenstveno ovisi o odabranom paketu koji pak diktira krajnju cijenu. Naravno, bez displeja dijagonale 5.5 inča i dobrih konekcija s pametnim telefonima više se ne može zamisliti ni jedan moderan automobil pa tako ni za grad prvenstveno namijenjeni Up.

 


Što se ponude motora tiče ostaju do sada prisutni 1.0 litreni benzinci sa 60 i 75 KS. Kao posebna poslastica izdvaja se najsnažnija verzija označena kao 1.0 TSI. Ona raspolaže sa 90 KS i 160 Nm obrtnog momenta u rasponu 1.500 – 3.000 obr/min. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h od 9,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 185 km/h. Obećana fabrička potrošnja na 100 km je svega 4.4 litara.

 

 

 


Pored ručnog mjenjača sa pet stepeni prenosa u ponudi je i potpuno novi automatski sa stepenom prenosa više.
Pored uobičajenih sistema za zaštitu putnika novi će Up dolaziti sa City Emergency Braking sistemom (do sada bio u ponudi u najskupljoj verziji) te kamerom za olakšanu vožnju unazad.

Datum objave: 23/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook