Naslovna > Teme > VW obustavlja rad u ugroženim područjima

Volkswagen Grupa

VW obustavlja rad u ugroženim područjima

Volkswagen Grupa je potvrdila vijest o obustavi rada u pojedinim pogonima narednih dana zbog aktuelne pandemije korona virusa...

 

U govoru tokom godišnje konferencije za medije Volkswagen Grupe za 2020. godinu, koja je održana putem interneta kako bi se izbjeglo ukupljanje učesnika, izvršnji direktor Herbert Diess je objasnio kako će pogoni kompanije u evropskim zemljama koje su najviše pogođene epidemijom, kao što su Španija i Italija, prev obustaviti proizvodnju. Hess je izjavio kako su zdravlje i sigurnost zaposlenih i njihovih porodica najveći prioritet u ovoj situaciji, a cilj je da se što više uspori širenje virusa. On je istakao kako su u kompaniji preduzeli niz preventivnih mjera i ako se uzme u obzir trenutno pogoršanje prodaje i neizvjesnost u snabdijevanju potrebnim dijelovima, proizvodnja u pogonima bi trebala biti obustavljena.

 

 

Proizvodnja u pogonima Volkswagen Grupe u Španiji, Portugalu, Sloveniji i Italiji biće zaustavljena prije kraja ove sedmice, što će uticati na brojne modele u ponudi. Prema Diessu, većina drugih Volkswagenovih pogona obustavljaće rad u toku naredne dvije sedmice, ali ova odluka neće uticati na pojedine fabrike, što bi uskoro trebalo biti potvrđeno. Privremeno se smanjuje kapacitet i osiguravaju logistički lanci, izjavio je Diess koji je takođe potvrdio kako će pojedina postrojenja u Kini uskoro ponovo pokrenuti proizvodnju zbog opadanja broja oboljelih od korona virusa i postepenog ukidanja karantina.

Datum objave: 18/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook