Naslovna > Tehnika > VW upozorava da će trebati vremena za razvoj savršenih EV autonomnih vozila

Volkswagen

VW upozorava da će trebati vremena za razvoj savršenih EV autonomnih vozila

Oko potpuno električnih vozila sa sistemima za autonomno upravljanje u posljednje vrijeme vlada prava euforija...

Kao što možete primjetiti čitajući naše vijesti većina se informacija odnosi na EV vozila i sisteme za autonomnu vožnju. Iako su mnogi skloni mišljenju da će nove tehnologije odmah biti na zavidnom nivou Volkswagenov šef razvoja za e-mobilnost Buckhard Huhnke tokom razgovora na kongresu  Technology in Motion u Detroitu je rekao da će na moderna vozila razvijena ''gotovo do savršenstva'' trebati pričekati neko vrijeme.

 


Volkswagen će 2020. početi sa proizvodnjom I.D. hatchbacka koji će raspolagati sa potpuno električnim pogonom, sistemima za autonomnu vožnju te tehnologijom za međusobno komuniciranje automobila. U posljednje se vrijeme puno ulaže baš u tehnologiju za međusobno komuniciranje automobila čime se broj saobraćajnih nesreće želi svesti na najmanji mogući nivo.
U skladu sa VW tradicijom većina će modela koristiti modularnu platformu namjenski konstruisanu za EV vozila. Prema riječima inženjera modularna platforma omogućava neprekidni update proizvoda što na kraju obara troškove proizvodnje i ubrzava ugradnju novih rješenja... 

 

Datum objave: 11/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook