Naslovna > Automobili > Jeep > Gladiator > Za ljubitelje divljine i terenske motocikliste
FOTO GALERIJA (8)

Jeep Gladiator

Za ljubitelje divljine i terenske motocikliste

Jeep Gladiator Top Dog Concept je spreman da povede motocikliste duboko i divljinu i vratiti u kamp nakon cjelodnevne avanture...

Standardni prtljažni dio Gladiatora je uklonjen, a na njegovom mjestu se nalazi modifikovana PCOR (Patriot Campers Off-Road) prikolica. Putnički dio na ovom modelu je pretvoren u „radno mjesto“, odnosno dodate su ladice za odlaganje alata, police za opremu i prekidač za vanjsku rasvjetu. Dio vozila je prilagođen zabavi i uživanju gdje se nalazi  hladnjak za hranu i piće i gril za hot dogove. Na donjim uglovima se nalaze otvori sa panelima za odlaganje stvari, a iza zadnjeg branika se nalazi velika ladica.

 

 

 

Na krov vozila je moguće pričvrstiti opremu zahvaljujući posebnim nosačima, uključujući i bicikle ili motocikle po potrebi, a krovu se pristupa preko izvlačećih ljestvi.

 

Prednji kraj vozila je takođe unaprijeđen i tu se sada nalazi modifikovani branik sa Warn vitlom za izvlačenje. Vozilo je postavljeno na 17-inčne aluminijumske naplatke na kojima su off-road pneumatici BF Goodrich KM3. Komplet za podizanje klirensa sa Fox amortizerima omogućava vožnju po neurednim stazama i šumskim terenima kako bi avanturisti mogli otići u što udeljenije krajeve i veću divljinu. Poklopac motora predstavlja konceptni dio sa crnim Mopar rezama i logotipom Jeep Willys. LED reflektori od pet inča se nalazi na A-stubovima.

 

 

U kabini su presvlake od Katzkin crne kože na sjedištima, naslonima za ruke, mjenjaču, upravljaču i ručnoj kočnici uz kontrastne plave šavove. Upravljačke papučice su od nehrđajućeg čelika, a uz njih dolaze i patosnice za sve vremenske uskove.

Datum objave: 03/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook