Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Za petama Dačiji Sanderu

Mitsubishi Space Star

Za petama Dačiji Sanderu

U zavisnosti od trenutne situacije s popustima u Mitsubishiju, mali automobil takođe može biti znatno ispod svog konkurenta iz Rumunije, što ga čini najjeftinijim novim automobilom na nekim tržištima, kao na primjer u Njemačkoj. Međutim, ovisno o opremi, model za lovce na povoljne cijene je gotov...

Sa drugim fejsliftingom, Mitsubishi svom malom automobilu Space Star daje sportski izgled. Space Starom, Mitsubishi se takmiči u veoma konkurentnom segmentu malih automobila. Živahni Japanac se izdvaja svojom početnom cijenom i izbjegava eksperimente. Dostupni su jedan motor, dvije opcije prenosa i pet različitih paketa opreme koji se ne mogu slobodno konfigurisati. Osnovna cijena od 11.490 evra čini Space Star nešto skupljim od Dačije Sandero. Top model morate platiti najmanje 16.290 evra. Ali ako se možete slagati sa slabije opremljenim modelima, imaćete pristupačan mali automobil iz Japana.

 

 


Od svog fejsliftinga 2020. godine, Space Star je konačno imao trenutno lice marke Mitsubishi, što prije svega znači da je rešetka hladnjaka značajno porasla i spojila se sa otvorima za usis zraka na pregači. Vizuelno, ovaj ansambl zauzima gotovo cijelu prednju stranu i sa lijeve i desne strane je uokviren metalnim ukrasnim elementima. Dvije crvene pruge prolaze vodoravno u nivou logotipa marke i daju automobilu sportskiji izgled. Prednja svjetla, redizajnirana za fejslift, više nisu odvojena limenom trakom, već kao da se spajaju u rešetku hladnjaka. Zbog toga je Mitsubishi postavio svjetla za maglu za jedan nivo više sa Space Star fejsliftingom, tako da su sada pozicionirana u crnim, kvadratnim okvirima sa sportskim prugama preko pregače. Manje je izmijenjeno pozadi, ali novi zadnji branik sa istaknutim difuzorom daje automobilu sportskiji izgled.

 


Unutrašnjost Space Stara je uredna i funkcionalna. U osnovnoj verziji mali automobil i dalje nema multifunkcionalni volan, ali se to mijenja u višim nivoima opreme. Sjedišta su presvučena tkaninom, samo top model ima mješavinu imitacije kože i tkanine. Infotainment Space Stara je nadograđen za „fejslift“ model. Od tada su čak i Apple CarPlay i Android Auto bili dostupni za ekonomični model, ali početni model i dalje ide bez radija i ima samo dva zvučnika. Space Star ima mjesta za do pet osoba, a zadnje sjedište je standardno opremljeno Isofix nosačima za pričvršćivanje dječijih sjedišta.

 


Za Mitsubishi Space Star dostupan je samo jedan motor sa dvije opcije prenosa. 1,2-litarski trocilindrični benzinski motor nema turbo punjač i uvijek isporučuje 71 KS. U osnovnom modelu se ručno bira pet brzina, a dostupan je i opcioni CVT automatski mjenjač. Maksimalna brzina je 167 km/h (163 km/h sa CVT-om), a od 0 do 100 km/h ubrzava za 14,1 sekundu, sa CVT mjenjačem za 15,8 sekundi. Kombinovana potrošnja goriva CVT modela iznosi 4,6 l/100 km, dok sa ručnim mjenjačem troši 4,7 l/100 km.

Datum objave: 02/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook