Naslovna > Tehnika > Za sada bez električnih superautomobila

Ferrari

Za sada bez električnih superautomobila

Kada je Ferrari predstavio svoj najsnažniji model SF90 Stradale, to je označilo zaokret u smjeru razvoja njihovih modela u budućnosti. Stradale je prvi plug-in hibridni električni model ovog italijanskog brenda koji je u isto vrijeme izazvao pozitivne reakcije i dobar prijem kod kupaca....

Prve serije ovog modela će stići na adrese kupaca u toku ovog ljeta, a sada je jasno da Ferrari preduzima sve moguće korake prema elektrifikaciji svojih vozila. Postavlja se pitanje: Koliko daleko je Ferrari spreman ići u svojoj namjeri, sada kada ekstremno brzi poptpuno električni modeli sve više izazivaju interesovanje na tržištu superautomobila?

 

 

 

Glavni direktor za marketing i komercijalne poslove kompanije Ferrari Enrico Galliera je izjavio kako ovaj brend još uvijek nema direktnih planova za razvoj električnih vozila, tako da ih ne treba očekivati na tržištu još najmanje pet godina.

 

 

Pojedini konkurenti izlaze na tržište sa novom tehnologijom koju možemo da vidimo, ali da li će tako nešto predstavljati problam Ferrariju? Mislim da ne, uglavnom zbog specifičnih ciljeva kompanije – izjavio je Galliera.

 

 

On jer takođe dodao kako postojeća tehnologija baterija nije dovoljno razvijena da zadovolji potrebe superautomobila na tržištu, a naročito Ferrarija. Od napretka ove tehnologije zavisi budući razvoj Ferrarijevog modela koji bi mogao u potpunosti zadovoljiti ustaljene norme ovog brenda koje ispunjavaju konvencionalna vozila.

 

 

Čim tehnologija elektrifikacije bude dovoljno razvijena, Ferrari će dizajnirati vozilo dostojno njegovog položaja na tržištu. Naglasak se stavlja na tehnologiju, jer mi ne želimo da proizvedemo električni model samo radi pogona, nego moramo na tržište donijeti nešto novo i jedinstveno. Ferrari je oduvijek tako radio sa novim tehnologijama i njena evolucija je u „genetskom modu“ brenda – istakao je Galliera.

Datum objave: 18/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook