Naslovna > Automobili > Ferrari > FF > Zapalio se treći FF

Ferrari

Zapalio se treći FF

Nije neobično kada se neki automobil samozapali, jer greške se mogu dešavati svima, no malo je neobično da se automobil kao što je FF Ferrari uništi totalno u požaru, već treći put

Prije izvjesnog vremena došao je i u našu zemlju. Ferrari FF je našao kupca u Bosni i Hercegovini i kada smo tu informaciju prije nekoliko sedmica saopštili kolegama novinarima iz Srbije i Hrvatske, osjetili smo ljubomoru. 

 

„Trebate dečka nagovoriti da dođe da se provoza Beogradom“ – bio je jedan od nekoliko sličnih komentara. Bosanskohercegovački vlasnik FF-a, možda bi se mogao uznemiriti ovih dana, zbog vijesti koje dolaze is svijeta. Naime, već treći put FF je u neočekivanom požaru izgorio.  Krajem prošle godine jedan se zapalio u Njemačkoj, u februaru se jedan zapalio u Kini, a treći i najnoviji primjer dolazi iz Poljske.  Uprkos naporima vatrogasaca da ugase požar, automobil vrijedan više od pola miliona maraka je potpuno izgorio. Očevidci tvrde da se plamen pojavio na prednjem dijelu vozila, a vozač je izjavio da je plamen buknuo u kabinu kroz dio gdje su pedale za kočnicu i gas. Pretpostavljamo da ovi požari imaju više veze sa „igrom sa osiguranjima“ nego sa nekim eventualnim tehničkim problemom, stoga vlasniku FF-a u BiH poručujemo da uživa u svom vozilu, bez brige. 

Datum objave: 30/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook