Naslovna > Automobili > Chevrolet > Trax > Zvjezda na štandu Chevroleta je Trax

Paris Motor Show

Zvjezda na štandu Chevroleta je Trax

Svjetska premijera novog Chevrolet Traxa, popularni miniautomobil Spark osvježenog dizajna te jedinstven ugođaj obilježit će Chevroletovu prisutnost na ovogodišnjem Pariškom sajmu automobila.

Glavna je atrakcija Chevrolet Trax koji će imati svoju svjetsku premijeru. Od proljeća 2013. Chevrolet ovim modelom ulazi u brzorastući segment malih SUV-ova te će njime zaokružit svoju ponudu SUV-ova, pored sedmerosjeda Captive. Posjetitelji će moći vidjeti i novi dizajn Sparka za modelsku godinu 2013. te Chevroletova dva mladenačka koncepta, Code 130R i Tru140S.

 

Smješten u paviljonu 5.2 s površinom od 2014 četvornih metara, Chevroletov će štand na ovogodišnjem izdanju Pariškog sajma automobila sasvim sigurno posebno plijeniti pažnju obožavatelja nogometa. U fan zoni posvećenoj Manchester Unitedu svi oni moći će se slikati na jednom od sjedala s Manchesterova stadiona Old Trafford ukrašenom Chevroletovom leptir-mašnom. Osim toga, posebno izdanje Traxa posvećeno Manchester Unitedu predstavlja snažnu ilustraciju Chevroletovih nedavno pokrenutih sponzorskih inicijativa vezanih uz nogomet.

 


Chevrolet Trax

Trax je moderan, vrlo svestran, a opet štedljiv, mali SUV koji nudi pogon na sve kotače. Donijet će svježinu u segment svojim dojmljivim stilom, izborom između tri učinkovita motora te sportskim voznim karakteristikama.

Ponuda motora uključivat će 1,4-litarski benzinski motor s turbopunjačem, 1,6-litarski benzinski motor te 1,7-litarski dizelski motor. 1,4-litarski benzinski motor dolazi sa šesterostupanjskim ručnim prijenosom, daje 140 KS (103 kW) i vršni okretni moment od 200 Nm. Sustav pogona na sve kotače dostupan je s varijantama opremljenima 1,4-litarskim turbo benzinskim ili 1,7-litarskim dizelskim motorom.

1,7-litarski dizelski motor nudit će 130 KS (96 kW) i vršni okretni moment od 300 Nm. Svi pogonski sustavi s ručnim mjenjačem dolaze sa sustavom Start/Stop. 1,7-litarski dizelski i 1,4-litarski turbo benzinski motor također će se dolaziti sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem.

Traxov prtljažnik ima kapacitet od 1370 litara. Pored stražnjeg sjedala preklopivog u omjeru 60/40, Trax ima suvozačevo sjedalo koje se može posve ravno preklopiti. Moguće je birati između ukupno osam kombinacija sjedala.

Luksuzniji paketi opreme bit će standardno opremljeni Chevrolet MyLinkom. Radi se o multimedijsko-informacijskom sustavu koji sadržaje pametnih telefona prenosi na zaslon visoke razlučivosti, osjetljiv na dodir s dijagonalom od sedam inča. Sljedeće godine bit će dostupna aplikacija za navigaciju koja će se moći preuzeti na kompatibilne pametne telefone. Ona će moći prikazivati rutu s pametnog telefona izravno na dodirnom zaslonu sustava.

 

 

Svježa iskra inspiracije

Redizajnirana dvodijelna rešetka i prednji odbojnik kao i promijenjeni poklopci prednjih svjetala i svjetala za maglu daju Sparku nov i svjež izgled. Spark dolazi i s redizajniranim 14 i 15-inčnim aluminijskim naplatcima koji naglašavaju njegov još više sportski i „odrastao“ izgled.

Straga je središnje i visoko podignuto LED stop-svjetlo integrirano u spojler iznad stražnjeg vjetrobrana, čime je vozaču poboljšana vidljivost. Među promjenama eksterijera novi su ukrasni elementi, kao i nešto drugačija središnja konzola s poboljšanim mogućnostima odlaganja.

 

 

 

Orlando sada i u turbo verziji

Kupci Orlanda znat će cijeniti snagu 1,4-litarskog turbo benzinskog motora koji će se pridružiti trenutno ponuđenim – 1,8-litarskom benzinskom i 2,0-litarskom dizelskom motoru. Ovaj novi motor ima 140 KS (103 kW) te nudi vršni okretni moment od 200 Nm između 1850 i 4900 okretaja u minuti.

Sustav Start/Stop je standardan, kao i šesterostupanjski ručni mjenjač. Prosječna potrošnja iznosi 6,2 litre na 100 km pri kombiniranoj vožnji. Zahvaljujući električnom servo upravljanju (EPS) i sustavu Start/Stop, dvije postojeće varijante Orlandova 2,0-litarskog dizelskog motora postat će još štedljivije uz uštedu u potrošnji goriva do 11% pri kombiniranoj vožnji*.

Među dodatnim su novim značajkama kod Orlanda iz modelske godine 2013 opcionalna stražnja kamera te suvozačko sjedalo koje se može posve preklopiti.

 

 

 

Cruze karavan i dizelski Malibu sada u prodaji

Dolaskom Cruzea karavana u prodajne salone širom Europe, Chevrolet sada u svojoj ponudi ima i kompaktni utomobil koji će se posebno svidjeti obiteljima kao i pojedincima s aktivnim stilom života. Karavan koji se pridružuje popularnoj limuzini i varijanti s pet vrata ima prtljažnik od čak 1478 litara.

Ponuda pogonskih sustava, pored već postojećih 1,6-litarskog i 1,8-litarskog benzinskog motora, sastoji se od 1,4-litarskog turbo benzinskog motora i 1,7-litarskog dizelskog kao i unaprijeđenog 2,0-litarskog dizelskog motora. Uz potrošnju od samo 4,5 litara na 100 km, 1,7-litarski dizelski motor najštedljiviji je Cruzeov motor.

Malibu je Chevroletova nova perjanica u Europi koji se ističe svojim američkim stilom, prostranošću i EuroNCAP-ovom ocjenom sigurnosti od maksimalnih pet zvjezdica. Sada se u europskim prodajnim salonima može kupiti dizelska varijanta ove srednje velike limuzine.

Ovaj pouzdan i snažan motor ima 160 KS pri 4000 okretaja uz vršni okretni moment od 350 Nm pri 1750 okretaja. Varijanta s ručnim mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h u 9,75 sekundi uz maksimalnu brzinu od 213 km/h.

 

 

Chevroletovi mladenački koncepti

Od njihove svjetske premijere na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2012. u Detroitu, dva su moderna koncepta prikazana na nekoliko velikih autosajmova u 2012. godini, uključujući onaj u Washingtonu, Chicagu, Genevi, New Yorku i Pekingu. Ovogodišnji Pariški sajam automobila nudi obožavateljima automobila još jednu priliku da vide ova dva fantastična koncepta.
Code 130R i Tru 140S dizajnirali su Nicholas David i Joe Baker iz GM-ova dizajnerskog centra u sjevernom Hollywoodu na temelju informacija prikupljenih od kupaca mlađih od 30 godina iz Sjedinjenih Država. Dva vozila predstavljaju studiju stila i funkcionalnosti koje je ta grupa kupaca istaknula kao nešto što bi željeli vidjeti kod novog automobila.
Od posjetitelja sajmova prikupljeno je puno oduševljenih komentara za ta dva vozila. Ukupno je gotovo 16 000 zainteresiranih pojedinaca odgovorilo na niz anketnih pitanja.
 

Datum objave: 28/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook