Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > 5 EuroNCAP zvjezdica

Peugeot 308 na testu

5 EuroNCAP zvjezdica

Pokazao se kao izuzetno siguran, jer je ovaj model ostvario i 92 posto učinka u području zaštite odraslik putnika, te 79 posto u području zaštite djece…

Novi Peugeot 308 od samog početka predstavlja važan korak za oporavak francuskog proizvođača na evropskom tržištu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je ove godine kada je lansiran, odmah naišao na oštru konkurenciju kao što je Volkswagenov Golf. Ovo je segment automobila koji pruža izvrsnu sigurnost za upravljačem i to za relativno malo novca.

 

Novi Peugeotovo uzdanik, model 308 tako je osovjio 5 maksimalnih zvjednica na nedavnom Euro NCAP testu. Ovaj model je ostvario učinak od 92 posto u području zaštite odraslih osoba u automobilu, 79 posto u području zaštite djece, te 64 posto za zaštitu pješaka.

 

Putnička kabina je ostala stabilna u fronaltnom sudaru, a koljena vozača i suvozača bila su izuzetno dobro zaštićena. Ovaj automobil izuzetno dobro štiti ptunike koji se nalaze u njemu, bez obzira na kojoj poziciji putuju i bez obzira na njihovu veličinu.

 

Tokom testiranja bočnog udara, Peugeot 308 je ostvario maskimalan učinak. Prednja sjedišta i nasloni za glavu pokazali izuzetno dobrim u sprječavanju povreda prilikom naglih trzaja. 

Datum objave: 28/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook