Naslovna > Vijesti > 6C Cuore Sportivo Design Concept

Alfa Romeo

6C Cuore Sportivo Design Concept

Dvojica fanova italijanskog branda George M. i Florian J. napravili su dizajnersku studiju sportskog autombobila sa znakom Alfa Romeo

2007. godine Alfa Romeo je javnosti predstavila sjajan sportski automobil 8C Competizione, koji je proizveden u limitiranom izdanju, zasnovan na Masseratijevom GT-u sa V8 agregatom. Za blisku budućnost Italijani su nam obećali dva nova sportka automobila:  4C coupe sa središnje pozicioniranim agregatom i novi Spyder.  

 

Oba ova automobila, iako još uvijek nisu zvanično predstavljena, biće ispod legendarnog 8C. Stoga, od Alfe Romeo se očekuje da ponovi ono što je uradila prije šest godina, te da javnosti predstavi jedno istinsko supersportsko, atraktivno vozilo. Očekuju to i fanovi ovog branda, pa su zaljubljenici u italijanska vozila George M. i Florian J. napravili dizajnerski studiju za automobil  kojeg su nazvali 6C Cuore Sportivo.  Autori ovog projekta su naveli da je prednji dio vozila dizajniran po uzoru na automobil iz 30-tih godina 6C 2500 Sport Touring Berlinetta, te da su ostali dijelovi urađeni po uzoru na  33 Stradale i 8C Competizione. 

 

Datum objave: 09/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook