Naslovna > Vijesti > AFA Racing zastupa Fiat

Domaće tržište

AFA Racing zastupa Fiat

Osim što uspješno zastupa brandove Toyota i Lexus, sarajevsko preduzeće od prošle sedmice otvorilo je novi prodajni centar za vozila FLAR grupacije (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) u naselju Semizovac

Stanje na automobilskom tržištu u Bosni i Hercegovini je izuzetno teško, te se preduzeća koja se bave ovim poslom nalaze u nezavidnoj situaciji. Prodaja novih vozila je u konstantnom padu, a postprodajne usluge su sve skuplje za osiromašene građane ove zemlje. Kako bi se spasile, uspješne kompanije pribjegavaju raznim metodama, a jedna od njih je tzv. „multibranding“. Upravo ka tom smjeru krenulo je preduzeće AFA Racing, koje je u prethodnih deset godina uspješno zastupalo Toyotu u BiH, a nedavno i preuzelo poslove Lexusa. Naime, sarajevsko preduzeće dobilo je zastupništvo za FLAR grupaciju (Fiat, Alfa Romeo i Lancia), a s obzirom da posjeduje ogromne kapacitete i potencijale, salon je već otvoren u Semizovcu.


- I pored teške ekonomske situacije AFA Racing ide ka naprijed i uvijek pokušavamo ići korak dalje. Ovaj put, taj korak dalje jeste iskorištavanje naših praznih kapaciteta koje posjedujemo. Ne sumnjam da će Toyota u narednoj godini uz pomoć novih modela napraviti dobar rezultat, možda onaj na nivou iz 2008. godine, ali novi brandovi koje od sada zastupamo također će kompaniji donijeti novu pozitivnu energiju. – rekao je Fuad Ahmić, vlasnik kompanije AFA Racing.

 


Prodaja vozila FLAR grupacije u posljednje vrijeme u Sarajevu je bila na izrazito lošem nivou, te su se kupci često opredjeljivali za druge brandove. No, novi zastupnik za prodaju i servisiranje ovih vozila poznaje prilike na trištu, te su u posao ušli sa jasnim strateškim ciljevima.
- AFA Racing je na tržištu dugi niz godina, te uposlenici ove firme odlično poznaju sve prilike na našem tržištu. Smatramo da Fiat u BiH može i mora postići više, te smo uvjereni da će u narednom periodu uz AFA Racing ovaj brand postići rezultate koji će zadovoljiti i naše partnere i nas u smislu profitabilnosti. – kaže Ahmić, te dodaje: Mi smo prije deset godina planirani isključivo za Toyota brand, no sada se otvorila mogućnost i za druge brandove, a mi ćemo iskoristiti tu mogućnost. Stvorila se prilika koju ne možemo uvijek imati.

Novi salon FLAR grupacije nalazi se u Semizovcu, na prostoru od oko 400 metara kvadratnih, gdje već sada osoblje AFA Racinga, kupcima može ponuditi kompletnu uslugu u prodaji i postprodaji. Planovi za narednu godinu već su u realizaciji, a cilj je da se dođe do respektabilnih i velikih brojki. 
 

Datum objave: 03/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook