Naslovna > Vijesti > Alain Visser je novi potpredsjednik prodaje pri Volvo Car korporaciji

Volvo

Alain Visser je novi potpredsjednik prodaje pri Volvo Car korporaciji

Volvo Car korporacija imenovala je Alaina Vissera za potpredsjednika prodajnih operacija, koje uključuju marketing, prodaju i brigu o kupcima.

Alain Visser, 49, dosad je radio na poziciji potpredsjednika prodaje marketinga i postprodaje za Opel i Vauxhall. Njegovo prethodno radno iskustvo uključuje brojne vodeće pozicije u odjelu prodaje i marketinga unutar kompanija Ford of Europe i General Motors.„Zaista se veselim radu u Volvo Car korporaciji. Ova je kompanija u zahtjevnoj fazi transformacije i ekspanzije, te ima zanimljivu strategiju rasta“ - tvrdi Alain Visser.

 

Alain Visser je rođen u Belgiji, a školovao se na Univerzitetu Antwerpen, kao i američkom Duke univerzitetu. Karijeru je započeo 1987. godine u kompaniji Ford of Belgium, da bi zatim prošao kroz nekoliko visokih pizicija u kompaniji Ford of Europe, dok je u General Motors prešao 2004. godine.Na novoj radnoj poziciji unutar Volvo Car korporacije, Alain Visser će upravljati globalnim prodajnim operacijama, a bit će odgovoran Dougu Specku, starijem potpredsjedniku za marketing, prodaju i brigu o kupcima.„Sa solidnim iskustvom u prodaji i marketingu, Alain Visser je odličan dodatak našoj kompaniji i njenim ambicijama rasta“ - izjavio je Doug Speck.Alain Visser sa radom na novoj poziciji kreće 3. septembra 2012. godine.

Datum objave: 22/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook