Naslovna > Vijesti > Almera isključivo za Rusiju

Nissan

Almera isključivo za Rusiju

Kako bi se što bolje pozicionirao u segmentu sedana u Rusiji, Nissan će početkom naredne godine u toj zemlji ponuditi Almeru

Sa Almerom će se Nissan vratiti u segment kompaktnih sedana u Rusiji. Automobil se već razvija u Velikoj Britaniji, Japanu i Rusiji, a proizvodnja se očekuje početkom naredne godine u Togliattiju. Ako je suditi prema ovoj jedinoj fotografiji, Almera je nastala na drugoj generaciji Bluebird Sylphy modela koji se isključivo proizvodi za japansko tržište.

 

Model koristi Nissanovu B platformu predstavljenu 2005. godine.  No, za očekivati je da Nissan napravi značajnije izmjene, kako bi Almeriju prilagodili ruskom tržištu. Od ovog modela se očekuje mnogo, jer Nissan upravo uz Almeriju do 2016. godine na ruskom tržištu želi značajno povećati tržišni udio.  „Almera će u segment donijeti izuzetno značajne promjene. Prije svega nova izvanredna vrijednost, jedinstven japanski dizajn,  prostor u unutrašnjosti kakav nije vidjen u ovoj zemlji u ovom segmentu i naravno svjetski kvalitet. Činjenica da se model razvija u Rusiji, a tu će se i proizvoditi, opravdava naša razmišljanja da će Almera zadovoljiti sve želje ovdašnjih kupaca.“ – rekao je François Goupil De Bouille, direktor Nissana u Rusiji.  Zvanično ćemo Nissan Almeru vidjeti već ove godine i to u mjesecu augustu, na Salonu automobila u Moskvi.  

Datum objave: 28/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook