Naslovna > Vijesti > AMG sa električnim turbo punjačima

Mercedes

AMG sa električnim turbo punjačima

Njemački gigant je skoro saopštio da će su buduća AMG flota proizvoditi sa pogonom na sva četiri točka, ali izgleda da to nije jedina promjena u familiji performantnih automobila ovog proizvođača...

Tokom Sajma automobila u NewYorku, šef kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers je između ostalog izjavio da će naredna generacija automobila visokih performansi njegove kompanije imati električne turbo punjače. Tom prilikom je dodao da će AMG One biti prvi benzinski, serijski automobil koji će imati električne turbo punjače. “Međutim, to nije sve. Uskoro nas očekuje još toga. Sačekajte i videćete. Električni turbo punjači”, rekao je on. 

Inače ovaj proizvođač već koristi jedan vid električne forsirane indukcije kod AMG 53 modela. Kod tih automobila, pogonski sklop koristi električni kompresor koji vazduhom snabdjeva turbo punjače pri malom broju obrtaja motora. Na taj način se drastično smanjuje tzv. “turbo rupa”. Moers je dodao da oni ne samo što će eleminisati “turbo rupu”, već će i proizvoditi energiju. Ta energija se može ponovo sakupiti u sistem.

Datum objave: 04/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook