Naslovna > Vijesti > Anders Eugensson dobio specijalnu nagradu za vrednovanje američke vlade

Volvo sigurnosni strateg

Anders Eugensson dobio specijalnu nagradu za vrednovanje američke vlade

Volvo sigurnosni strateg, Anders Eugensson dobio specijalnu nagradu za vrednovanje američke vlade...

Anders Eugensson, ključni sigurnosni strateg Volvo Car grupacije (Volvo automobili), dobio je od Vlade Sjedinjenih Američkih Država, odnosno američke administracije za cestovnu sigurnost (NHTSA), specijalnu nagradu za vrednovanje, koja mu je uručena na 23. međunarodnoj tehničkoj konferenciji o naprednoj sigurnosti automobila, koja se održava u Seulu.

 

Od samog dolaska u Volvo 1985. godine, Anders Eugensson je bio na brojnim pozicijama unutar Volvo sigurnosne organizacije. Njegova se karijera rasprostire od analize sudara, preko brojnih rukovodećih položaja unutar Volvo sigurnosnog centra pa sve do aktuelne pozicije direktora poslova sa vladajućim strukturama unutar odjela za korporativnu komunikaciju. On je ključni član višestruko funkcionalnog sigurnosnog strateškog tima, koji postavlja nove ciljeve i određuje budućnost sigurnosti Volvo automobila.

 

Na svojoj ključnoj poziciji, Anders Eugensson je bio pokretač sigurnosne vizije da do 2020. godine niko ne bi trebao poginuti ili biti ozbiljno povrijeđen tokom udesa u Volvo automobilu. Uporedo s tim, Eugensson je aktivno lobirao za implementaciju tehnoloških inovacija i dizajnerskih promjena, koje imaju uticaja na sveukupnu sigurnost.

 

„Oduševljeni smo što je Anders okrunjen ovim priznanjem. On se dokazao kao pokretačka snaga naše sigurnosne vizije, te kao čovjek koji je nanovo definisao granice dostignuća u sigurnosti saobraćaja“ - izjavila je Bodil Eriksson, stariji potpredsjednik korporativnih komunikacija pri Volvu.

 

Ranije su specijalnu nagradu za vrednovanje američke vlade iz redova Volva dobili Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik i Jan Ivarsson, stariji upravitelj sigurnosne strategije.

Datum objave: 29/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook