Naslovna > Automobili > Volkswagen > Arteon > Arteon odlazi u penziju, fokus se prebacuje na profitabilne modele

Novi planovi Volkswagena

Arteon odlazi u penziju, fokus se prebacuje na profitabilne modele

VW će smanjiti broj konfiguracijskih opcija za svoje automobile, primjera radi, ID.7 će imati 99 posto manje opcija u odnosu na sedmu generaciju Golfa. Kancelarija upravljanja projektima će u septembru predstaviti sve mjere koje planira implementirati u okviru ovog programa, a puni zamah se očekuje do oktobra godine...

Kompanija Volkswagen donijela je čvrstu odluku da prioritet bude rast prihoda kako bi investirala u buduću tehnologiju, a kao dio tog plana, najavljeno je pojednostavljenje ponude i smanjenje složenosti, što nažalost znači kraj za model Arteon. Njemački gigant je ove nove mjere objavio tokom radnog sastanka održanog u Wolfsburgu pod nazivom "Accelerate Forward, Road to 6.5". Glavni cilj programa je ostvarivanje povrata na prodaji od 6,5 procenata i povećanje profita za 10 milijardi evra do 2026. godine.

 

 

 


"Program je prioritet broj 1 za cijeli upravni odbor. Ostvariti ovo do 2026. godine je veoma ambiciozan cilj, ali je izvodiv ukoliko udružimo naše napore. To će nam pomoći da sačuvamo radna mjesta, finansiramo svoju budućnost iz vlastitih resursa te nastavimo investirati u nova vozila i tehnologije, kao i u modernizaciju naših postrojenja i obuku osoblja", rekao je direktor Volkswagena Thomas Schafer.

 


U Volkswagenu su svjesni da će to zahtijevati mnogo napora kako bi se uštedjelo u administraciji, istraživanju i razvoju, materijalnim troškovima, konstrukciji vozila i ponudi proizvoda. Vodič za upravljanje projektima vodi ovaj program, koji je trenutno u fazi uspostavljanja, s ciljem da se izbjegnu smanjenja plata i otkazi. Za kupce to znači manje dostupnih vozila i opcija od strane VW-a, jer proizvođač želi smanjiti broj verzija u svojoj ponudi i optimizovati isplativost svojih MQB i MEB platformi. To rezultira zastarijevanjem modela sa manjim obimom proizvodnje, kao što je Arteon, te fokusom na osnovne automobile.

Datum objave: 16/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook