Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Atraktivan i prepoznatljiv

Porsche predstavio Cayman GTS model

Atraktivan i prepoznatljiv

Automobil je u standardnoj opremi opremljen šestostepenom manuelnom transmisijom, dok je sedmostepena PDK transmisija opciona...

Porsche AG predstavio je novu verziju Cayman modela koja nosi nazavi Cayman GTS, a radi se o automobilu koji je smješten najviše u opsegu svih vozila ove kompanije. Cayman GTS je opremljen 3.4 litarskim linijskim šestocilindarskim motorom, koji nudi 15 KS više u odnosu na običnu verziju. Zato Cayman GTS može da razvije 340 KS, a obrtni momenat sada iznosti 380 Nm kod ovog modela.

 

Standardna oprema između ostalog podrazumijeva šestostepenu, manuelnu trensmisiju, dok je sedmostepena PDK transmisija opciona. U odnosu na Cayman S model, ova nova GTS verzija ima i Sport Chrono paket, kao i Porsche Active Suspension Managment kao standardni dio opreme.

 

 

 

 

 

 

 

Prednji i zadnji branici su redizajnirani, drugačiji su u odnosu na prethodnika, što je svakako novina kod novog Cayman GTS modela. Pored toga, tu su i zatamnjena bi-ksenonska svjetla sa Porsche Dynamic Light sistemom, koje dosada nismo imali priliku da vidimo kod Porsche modela.

 

Svi oni koji već sada žele da ovaj automobil posjeduju, neće morati dugo da čekaju. Naime, prodaja ovog modela trebala bi da počne u maju mjesecu. Svoj debi na međunarodnoj sceni Porsche Cayman GTS imaće idućeg mjeseca, na sajmu automobila u Pekingu. 

 

Datum objave: 20/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook