Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Audi A4 na proizvodnoj lokaciji Ingolstadt već 20 godina

Proizvodni jubilej

Audi A4 na proizvodnoj lokaciji Ingolstadt već 20 godina

Marka sa četiri prstena već 20 godina proizvodi Audi A4 model u matičnoj tvornici u Ingolstadtu. Sa do sada više od šest miliona prodatih primjeraka to je najuspješniji Audi model svih vremena.

Od početka serije u oktobru  1994. novi automobil srednje klase je osvojio svjetska tržišta.  I dva desetljeća kasnije nije prekinuta potražnja za novim  Audijem A4 – u sad već četvrtoj generaciji. „Kad je Audi A4 prije 20 godina zamijenio uspješnu Audi 80 seriju, on je postao bestseller“, izjavio je Dr. Hubert Waltl, član Uprave za proizvodnju AUDI AG-a. „Sve do danas je sportska A4 familija srce marke Audi i omiljena je kod kupaca širom svijeta.“
Premium proizvođač je proizveo 576.680 automobila u 2013. u Ingolstadtu, trećina od toga su bili modeli Audi A4 Limuzina, Avant i allroad quattro.  Više od  40.000 dodatnih primjeraka  A4 Limuzine sišlo je sa trake u tvornici Neckarsulm.  Tvornica Neckarsulm od početka četvrte generacije u  2007. godini dijeli proizvodnju  sa Ingolstadtom.  Osim toga Audi u međuvremenu proizvodi A4 i lokalno za tržište Kine, Indije i Indonezije.

 

Pored volumenskog modela Audi A3, Audi A4 je drugi noseći stub matične tvornice u Ingolstadtu.  Kompanija ovdje dnevno proizvede više od 700 A4 modela. „A4 osigurava stalno iskorištenje proizvodnih kapaciteta u našim njemačkim tvornicama“, kaže  Peter Mosch, predsjedavajući fabričkog savjeta  AUDI AG-a.  Trenutno se  Audijeva proizvodna lokacija Ingolstadt priprema za proizvodnju pete generacije modela A4, koja počinje 2015. godine. Mnogobrojne građevinske pripreme i modernizacije potrebne su za taj proizvodni projekat.Od tržišnog uvođenja u novembru 1994. više od šest miliona kupaca se odlučilo za Audi A4 model.  Samo od aktuelne generacije (od 2007. godine) kompanija je isporučila već više od dva miliona primjeraka.
 

Datum objave: 31/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook