Naslovna > Automobili > Audi > A4 > Audi A4 za 2015.

Nakon dužeg vremena

Audi A4 za 2015.

Poslije skoro sedam godina došlo je vrijeme da svjetlost dana ugleda novi Audi A4. Čelnici Audija najavljuju njegovo pojavljivanje tokom ove godine ...

Osim kompaktne limuzine Audi A4 će predstaviti i ostale modela, caravana i coupea A5. Iako Audi za sada ne otkriva mnogo detalja, ipak što se tiče vanjskog izgleda fotografije kamufliranog test vozila otkrivaju moguće nove farove i stop svjetla. Ako pogledamo novi model A3 sedan, A4 bi trebao da bude nešto duži kako bi razlika između ova dva modela bila vidljivo različita. Očekivanja su da bi A4 trebao da bude postavljen na MLB platformu druge generacije i trebao bi da bude lakši od svog prethodnika.

 

Kako Audi ima veliki izbor motora u ponudi, od 1.4, 1.8 i 2.0 litarski TFSI benzinaca, pa do 3.0 litarski V6 koji je rezervisan za S4, o tome koji motor će pokretati novi A4 samo se nagađa. Pogonske jedinice biće povezane sa šestobrzinskim manuelnim ili opcionim devetostepenim automatskim mjenjačem. Pored osnovne verzije očekuje se da će Audi ponuditi i hibridne sa jednim ili dva elektromotora. Za razliku od novog Audia A5 čija premijera se očekuje tek sljedeće godine, novi Audi A4 biće predstavljen na nekom od predstojećih velikih svjetskih auto salona ove godine.

 

Datum objave: 12/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook