Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Audi i Narodno pozorište Sarajevo poklanjaju ulaznice

Opereta u dva čina „Orfej u pozdemlju“

Audi i Narodno pozorište Sarajevo poklanjaju ulaznice

Opredijeljenost jednog od vodećih brendova u automobilskoj industriji, Audija da u okviru društveno – odgovornog djelovanja, podrži kulturne institucije i projekte se intenzivno nastavlja i tokom ove godine...

Nakon uspješne pozorišne sezone koju je obilježio rekordan broj premijera i gostovanja, Audi Bosna i Hercegovina u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo poziva sve ljubitelje kulture da budu gosti 22. 6. 2023. sa početkom u 18:30 časova na opereti u dva čina "Orfej u podzemlju" kompozitora Jacquesa Offenbacha. Povodom toga, Audi Bosna i Hercegovina poklanja ograničen broj ulaznica koje mogu biti preuzete već od ponedeljka, 19. 6. 2023. godine u vremenskom periodu od 9:00 do 15:00 časova na biletarnici Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

 

 


Eksplozija mašte, razigranost i sjajna vizuelnost predstave predstavljaju novi hit operske produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo. U djelu "Orfej u podzemlju" publika će moći da prepozna arhetipe koji izazivaju iskrenu radost. Posebno se ističe pažljivi rediteljski pristup Nine Kleflin, koja stavlja naglasak na dramski izraz, shvatajući da uspjeh predstave u cjelini zavisi od komičnog senzibiliteta operskog ansambla i hora Narodnog pozorišta Sarajevo. Ovaj naslov je najbolji primer aktivnog i kreativnog odnosa prema društvu i moralu svog vremena koje ne štedi nikoga, ni vladare ni sirotinju. Podjednako oštro otkrivaju se i postupci održavanja struktura moći.

 


Završetak pozorišne sezone 22/23 Narodnog pozorišta Sarajevo svečano obilježava uspješno izvedena predstava "Orfej u podzemlju". U ovoj produkciji učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta, kao i Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom maestra Ognjena Bomoštara. U naslovnim ulogama ističu se Aida Čorbadžić kao Euridika, Amir Saračević u ulozi Orfeja, Jasmin Bašić kao Jupiter, te Ileš Bečei koji tumači lik Plutona. Ostatak ansambla čine Adelisa Saračević, Melisa Hajrulahović Tomić, Hana Salihović, glumica dramskog ansambla Emina Muftić, Josip Katavić, Katarina Kikić Marić, Majo Marilović, Lejla Huseinćehajić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Dajana Segvić, Dragana Glumac, Alen Lemešević i Davor Ebner. Koreografiju je kreirala Belma Čečo Bakrač, scenografiju potpisuje Osman Arslanagić, kostimografska rješenja su djelo Vanje Ciraj Džudže, a adaptaciju libreta je uradio Adnan Lugonić.

Datum objave: 21/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook