Naslovna > Automobili > Audi > Q4 > Audi otkrio skice novog crossovera

Da li će ovako izgledati Q4?

Audi otkrio skice novog crossovera

Sam izgled automobila liči na onaj allroad shooting brake koncept, koji je prikazan još u januaru mjesecu na sajmu automobila Detroitu…

Uoči samog otvaranja sajma automobila u Pekingu, Audi je odlučio objaviti nekoliko dizajnerskih skica crossovera, koji će tamo i zvanično biti predstavljen. Detalji o ovom automobilu zasada nisu dostupni, ali pretpostavlja se da je riječ o konceptu koji će da najavi novi Q4 crossover.

 

Izgled automobila liči na allroad shooting brake  koncept, koji je prikazan još u januaru mjesecu na sajmu automobila u Detoritu. Prema tome, možemo da naslutimo kako će ovaj, pa i svi budući Audijevi modeli crpiti inspiraciju od nedavno predstavljenog TT modela. Riječ je o petovratnom konceptu, koji je opremljen velikom, hromiranom prednjom rešetkom, te uskim atraktivnim LED svjetlima. Uz to, to su i veliki usisnici vazduha i kontinuirani poklopac motora.

 

 

 

 

 

 

 

Na skicama koje su pred nama možemo da primjetimo i zakrivljenu krovnu liniju, blatobran koji je istaknut iznad velikih aluminijumskih felni, te dvije okrugle izduvne cijev, koje su spojene hromiranom letvicom sa quattro natpisom. Što se putničke kabine tiče, ona sadrži četiri individualna sjedišta, koja se u zadnjem dijelu u potpunosti mogu preklopiti, kako bi se dodatno povećao prtljažni prostor.

 

O ovom modelu više informacija možemo da očekujemo u toku održavanja sajma automobila u Pekingu.

Datum objave: 10/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook