Naslovna > Automobili > Audi > R8 > Audi R10 koncpet

Pogled u budućnost

Audi R10 koncpet

Jedan od svakako najtežih zadataka njemačke kompanije jeste pronaći adekvatnog nasljednika za Audi R8...

Audi R8 svakako je jedan od najinteresantnijih, najljepših, najmoćnijih i najupečatljivijih modela koji su stvoreni pod palicom njemačke kompanije u posljednih nekoliko godina. Sada, nakon šest godina, R8 se smatra jedim od najkonkurentnijih modela u svog segmentu.

 

Najteži zadatak koji se postavlja pred jednog vrhunskog proizvođača automobila, jeste osmisliti idealnog i adekvatnog naljednika modela koji se proslavio u svijetu, modela koji skoro pa nema ni jednu manu. Upravo je takav slučaj i sa R8, čijeg nasljednika je u vidu koncepta pokušao da predloži jedan španski dizajner, David Cava.

 

Svoj koncept je nazvao Audi R10. Riječ je o četvorotočkašu, koji je opisan kao novi super sportski automobil sa performansma koje će da budu još snažnije od R8 modela. Stari bolidi Formule 1 te borbeni avioni, bili su inspiracija ovom dizajneru da osmisli koncept ovog automobila.

 

Ova dvosjed dolazi u konfiguraciji sa središnje pozicioniranim motorom, sa V8 agregatom i dva turbo kompresora, te pogonom na sva četiri točka. 

Datum objave: 19/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook