Naslovna > Automobili > Audi > Q2 > Audi zaštitio oznake SQ2, SQ4 i Q9?

Crossover segmenti

Audi zaštitio oznake SQ2, SQ4 i Q9?

Još prije izvjesnog vremena, Audi je zaštitio imena e-tron i g-tron, koje već i koristi…

 

Prema najnovijim informacijama, čini se kako će se Audijeva crossover porodica ubzro širiti. To nam naime nagovještva dokumentacija, kojom je ovaj brend zatražio zaštitu imena SQ2, SQ4, Q9 i f-tron. Ova imena najvjerovatnije nagovještavaju na crossover segment, koji Audi očigleno misli proširiti, dok naziv f-tron govori kako bi Audi mogao uskoro svojim kupcima da ponudi i model koji će da pokreće tehnologija gorivnih ćelija.

 

Audi već neko vrijeme radi na svom malom crossoveru, koji bi trebao nositi nazvi Q2. Prema nekim infromacijama, u planu je i sporstka verzija tog noviteta, jer je Audi, kako smo već i istakli, tražio da zaštiti nazov SQ2. Isto važi i za crossover koji bi nosio naziv Q4, a sa ovim modelom bi Njemci trebali da budu konkurenti novom BMW X4 modelu.  Uz ove nazive, Audi je zaštitio i onaj Q9, što nam nagovještava skoriji dolazak luksuznog crossovera, koji bi bio iznad modela Q7 , koji je sada dostupan.

 

Prije izvjesnog vremena, Audi je zaštitio imena e-tron i g-tron, koji već i koristi. Njima će se sada i priključiti ime f-tron, koji bi mogao da naznači dolazak modela, koji će pokretati tehnologija gorivnih ćelija. 

Datum objave: 03/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook