Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Avanturista sada i s pogonom na prednje točkove

Opel Insignia Country Tourer

Avanturista sada i s pogonom na prednje točkove

Primamljiv dizajn stvoren je za off-road vožnju u kombinaciji s malom potrošnjom i privlačnim cijenama...

Nova Opel InsigniaCountryTourer, avanturista među Insigniama, koji krasi primamljiv, dinamičan dizajn i vrhunske performanse, sada je dostupan i s pogonom na prednje točkove. Ovaj robusni karavan srednje klase može se upariti s novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora s direktnim ubrizgavanjem i 125 kW/170 KS ili dvolitarskim turbodizelskim motorom sa 120 kW/163 KS.

 

Stvoren za ljubitelj off-road automobila

Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za off-road vozila sa branicima karoserije i podvozja te naglašenim blatobranima i dvostrukom izduvnom cijevi (s turbo motorom 1.6 ECOTEC sa direktnim ubrizgavanjem) kojima nužno ne treba pogon na sve točkove moći odabrati izvedbu sa samo prednjim pogonom, smanjujući tako potrošnju goriva i CO2 emisije. Kupci će kao prednost prepoznati i posebno privlačnu početnu cijenu Insignije CountryTourersa dvolitarskim turbo dizelskim motorom.

 

„Ponudivši Insigniju CountryTourer s pogonom na prednje  točkove učinili smo naš model srednje klase još privlačnijim kupcima“, rekao je Peter Christian Küspert, član Opelovog upravnog odbora za prodaju. „Naš je avanturista zaista jedinstven zahvaljujući svom svrhovitom izgledu, a uz pogon na prednje točkove sada će se svidjeti kupcima Insignije koji žele stil tipičan za Country Tourer iako će vozilo koristiti uglavnom za gradsku vožnju i vožnju autoputem.“

 

Mala potrošnja i odlične performanse

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI uz pogon na prednje točkove, šesterostupanjski ručni mjenjač i tehnologiju Start/Stop troši samo 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od  verzije s pogonom na sve točkove. To neće pozitivno uticati samo na troškove goriva, nego i na očuvanje okoline – naime, emisija ugljen dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nosilac najbolje oznake energetske učinkovitosti A+.

Datum objave: 23/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook