Naslovna > Suzuki > Across > Ažuriran plug-in hibridni porodični SUV kako bi poboljšao punjenje

Suzuki Across PHEV SUV

Ažuriran plug-in hibridni porodični SUV kako bi poboljšao punjenje

U poređenju sa Toyotom RAV4, Suzuki ima drugačije prednje i zadnje branike i različita prednja i zadnja svjetla. Kupci takođe dobijaju set 19-inčnih aluminijumskih naplataka i izbor od šest različitih boja...

Nakon tehnoloških ažuriranja Toyote RAV4 PHEV na kojoj je baziran, Suzuki je takođe ažurirao svoj Across plug-in hibridni SUV za 2022. godinu. Promjene se odnose na više tehnologije uz nadogradnju mogućnosti punjenja hibridne postavke, plus neke suptilne promjene specifikacija koje takođe donose veću efikasnost, prema Suzukiju. Suzuki kaže da je ugrađeni punjač nadograđen sa 3kW na 6kW. Kada je Across priključen na napajanje od 32 A, vrijeme punjenja se smanjuje za pola, što znači da se baterija od 18,1 kWh može napuniti za oko dva sata i 45 minuta, u odnosu na oko pet sati i 30 minuta. Kada se poveže sa 16A kućnom ili javnom punjačom, potpuno punjenje će trajati oko pet sati, 36 minuta manje nego ranije, prema Suzukiju.

 

 

 


Across-ova prednja svjetla za maglu, zadnje svjetlo u kabini i u prtljažniku sada su LED su sada elementi, za koje brend kaže da poboljšavaju efikasnost i stil. Tu je i bolje unutrašnje osvjetljenje, dok su USB A portovi za punjenje telefona i tableta starijeg stila automobila zamijenjeni za moderne USB C veze. U suštini, Across je promijenjena verzija Toyote RAV4 i dio je partnerstva dvije marke na hibridnim vozilima.

 


Unutra, Across ima multifunkcionalni volan, klima-uređaj i infotainment sistem od devet inča na dodir, koji nudi podršku za Apple CarPlay i Android Auto. Tu je i niz kanti za odlaganje i držača za čaše u cijeloj kabini, kao i utičnica za električne dodatke postavljena u prtljažnik SUV-a od 490 litara. Suzukijev pogonski sklop je ostao nepromijenjen, zadržavajući plug-in hibridni sistem kojim je bio opremljen kada je objavljen 2020. godine. Ovo uključuje 2,5-litarski četverocilindrični benzinski motor koji pokreće CVT automatski mjenjač, litijum-jonsku bateriju od 18,1 kWh i električni motor montiran na svaku osovinu. U kombinaciji, sistem ima snagu od 298 KS.

 


Navedena efikasnost iznosi do 282 mpg u WLTP ciklusu, dok proizvodi samo 22 g/km CO2 – što ga svrstava u najnižu kategoriju poreza na puteve u UK. Štaviše, pogonski sklop SUV-a je sposoban da pređe oko 47 milja na čisto električnu energiju. Cijene za Across kreću se od 55,000 evra, a očekuje se da će isporuka novog modela početi kasnije ove godine.

Datum objave: 05/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook