Naslovna > Automobili > Peugeot > 2008 > Back in the Race

PSA Peugeot Citroën

Back in the Race

Jedan od ciljeva plana Back in the Race svakako je razvoj ciljane proizvodne strategije na globalnom nivou, kojom se garantuje bolje pokrivanje tržišta, napuštanjem logike game po regijama i prelaskom na logiku globalne game ...

Proizvodnja modela Peugeot 2008 započela je 17. aprila u tvornici u Porto Realu u Brazilu. Ovaj model zajednički su osmislili timovi za istraživanje i razvoj iz različitih regija, u Francuskoj, Kini i Brazilu. U Europi pušten je u prodaju 2013. godine, a zatim u Sjevernoj Africi i u Euroaziji, a od 2014. prodaje se i u Kini. Do danas je Peugeot 2008 nadmašio očekivanja Grupe s više od 286.000 primjeraka proizvedenih u svijetu. Dodijeljeno mu je desetak nagrada, naročito u Irskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Poljskoj i Turskoj.

 

Prilikom početka proizvodnje, Carlos Gomes, direktor PSA Peugeot Citroën za Latinsku Ameriku, izjavio je: „Peugeot 2008 jasno dočarava strategiju grupe PSA o globalnoj gami. Globalna gama je jamstvo veće prodaje po modelu, optimiranih troškova razvoja i učinkovitijeg napretka lokalne integracije. Početak proizvodnje modela Peugeot 2008 u Porto Realu plod je sjajnog rada pod vodstvom našeg centra za istraživanja i razvoj te naše radionice dizajna u Latinskoj Americi”.

 

Datum objave: 19/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook