Naslovna > Blaga izmjena izgleda

Audi Q3

Blaga izmjena izgleda

Tim iz Ingolstadta nije puno odstupao od ustaljene prakse tako da je Audiji Q3 uz dodatne konje dobio i blago zategnute bore…

Aktuelni primjerak Audija Q3 na salon automobila u Los Angelesu doći će s promijenjenom vanjštinom. Minimalne modifikacije koje su Nijemci na njemu odradili donose ovom crossoveru drugačiju prednju masku i dotjerana svjetla sa xenon plus jedinicama i LED elementima koji funkcionišu kao dnevna svjetla.Tu su i zadnji sklopovi izvedeni u potpunosti LED tehnologijom. Ispod poklopca motora nalazit će se dizelski i benzinski agregati čija će zapremina ići od 1.4 do dvije litre. Svi oni biće potpomognuti turbinama, a njihova će snaga ići od 120 KS do 220 KS.

 

Ono što valja napomenuti jest kako su ti TFSI i TDI agregati sada ekonomičniji i u atmosferu ispuštaju 17% CO2 manje no ranije. Vrh ponude kod ovog obnovljenog crossovera svakako će biti model s RS značkom. Osvježeni RS Q3 pokretan 2.5-litarskim TFSI motorom dobio je dodatnih 30 KS i 30 Nm okretnog momenta. To znači da se sada ispod prednjeg poklopca krije 340 konja i 450 NM okretnog momenta koji se preko sedamostupnog S tronic mjenjača i quattro pogona šalju na sve točkove. To je rezultat maksimalne brzine od 250 km/h i ubrzanjem do 100 km/h za 4.8 s. Uz više snage i bolje ubrzanje RS Q3 dobio je i novi rezonantni izduvni sistem koji mu donosi reskiji zvuk.

Datum objave: 07/11/2014
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook