Naslovna > Vijesti > Blaži kozmetički zahvati na električnom SUV-u

BMW iX3

Blaži kozmetički zahvati na električnom SUV-u

Nakon restilizacije standardnog modela X3, u BMW-u su odlučili da osvježe i električnu varijantu iX3 koja će tako, nakon manje od godinu dana u prodaji dobiti novi izgled...

BMW-ov električni kompaktni SUV iX3 se nalazi u prodaji manje od godinu dana, ali je zbog facelifta standardne varijante modela, koji će biti predstavljen u toku godine, odlučeno da i električna verzija dobije novi izgled. U BMW-u naglašavaju da brze promjene na modelu nisu ništa neobično jer se na X3 gamu posmatra kao na „jednu familiju“ modela. Iz fotografija se može uočiti da će osvježeni iX3 doživjeti blaži facelift, koji uključuje novi dizajn prednjeg i zadnjeg branika, te prednja i zadnja LED svjetla sa novim svjetlosnim potpisom. Na testnom primjerku se može primijetiti i nedostatak plavih ukrasnih umetaka koji su do sada krasili BMW-ove električne modele, tako da se može očekivati svedeniji i jednostavniji izgled sličniji standardnom modelu.

 

 


U enterijeru ne bi trebalo doći do ozbiljnijih promjena, pa će i novi model vjerovatno imati prepoznatljivi kokpit bavarskog proizvođača koji se sastoji od 12.3-inčnog displeja digitalne instrument table i visoko postavljenog ekrana infotainment sistema osjetljivog na dodir. Ako promjena u unutrašnjosti bude, one će se vjerovatno odnositi na povećanje kvaliteta materijala i bogatije pakete opreme. Ista bi trebala ostati i pogonska jedinica novog iX3 jer se radi o trenutno najmodernijem riješenju koje proizvođač ima u ponudi. Električni motor se nalazi na zadnjoj osovini i razvija 286 KS, a 0-100 km/h ubrzava za 6,8 s. Baterije od 80 kWh omogućavaju maksimalan domet od 460 km, dok se brzim punjenjem na punjačima od 150 kW može dopuniti 80 procenata baterije za pola sata.

Datum objave: 11/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook