Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > BMW 8 imat će M verziju

BMW

BMW 8 imat će M verziju

Dobra je vijest da će BMW definitivno vratiti seriju 8 a još je bolja da će se paralelno pripremati i paprena M verzija.

Izvori bliski BMW-u tvrde da će se nova serija 8 nuditi i kao M8. Oznaku ''M'' poznavaocima ne treba pojašnjavati. Onim slabije upućenim recimo da se radi o modelima iz BMW-og sportskog odjela M iz kojeg su do sada stigli mnogi kultni modeli.
Nagađa se da će M8 imati više od 600 KS jer je sve manje nedovoljno za ravnopravnu borbu sa konkurentima kao što su Bentley Continental GT Speed i Mercedes - AMG S63 i S65 Coupe.

 


Snaga će dolaziti iz novog 4.0 litrenog V8 twin-turbo motora. U ponudi će biti i opcija sa 4x4 pogonom koja će po prvim proračunima iz stanja mirovanja do prvih 100 km/h stići za manje od 4 sekunde.
Nova serija 8 dolazi na istoj platformi kao sedmica. Platforma je izrađena od aluminija, magnezija, čelika visoke čvrstoće i karbonskih vlakana. Time je dobivena velika čvrstoća uz najmanju moguću masu.
BMW planira seriju 6 direktno zamijeniti serijom 8. Dinamika razvoja otkriva da će se nova serija 8 na tržištu pojaviti s početka 2018. Otprilike godinu kasnije stiže kabriolet a ubrzo zatim i M8...

 

Datum objave: 07/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook