Naslovna > Automobili > BMW > X3 > BMW počinje proizvodnju limuzina SUV vozila u Vijetnamu

Šesta proizvodna lokacija njemačke kompanije u Aziji

BMW počinje proizvodnju limuzina SUV vozila u Vijetnamu

BMW Grupa je zvanično ušla na azijski kontinent još 1985. godine i trenutno ima kancelariju u Singapuru koja nadgleda 14 tržišta širom istočne Azije za BMW i Mini. Ova tržišta uključuju Singapur, Vijetnam, Filipine, Indoneziju, Bruneje, Bangladeš, Šri Lanku, Nepal, Tahiti, Guam, Novu Kaledoniju, Laos, Kambodžu i Mjanmar...

BMW proširuje svoju globalnu proizvodnu mrežu pokretanjem nove fabrike u Aziji. Bavarska kompanija najavljuje novo partnerstvo sa Truong Hai Auto Corporation (THACO) za lokalnu proizvodnju vozila u Vijetnamu, što će biti šesta BMW fabrika na kontinentu nakon proizvodnih lokacija u Tajlandu, Maleziji, Kini, Indoneziji i Indiji. Ovaj proizvođač automobila sa sjedištem u Minhenu ponovo je pokrenut u Vijetnamu prije pet godina i već ima novi ugovor sa lokalnim THACO-om za proizvodnju Serije 3, Serije 5, X3 i X5 u zemlji. Sa novom lokacijom, BMW-ova proizvodna mreža širom svijeta raste na preko 30 lokacija i uključuje ne samo mjesta za montažu vozila već i proizvodnju.

 

 

 


„Ovo je velika prekretnica za BMW Grupu u Aziji i Pacifiku jer nastojimo da ojačamo svoj geografski otisak u regionu,“ Michael Nikolaides, viši potpredsjednik u BMW-u odgovoran za proizvodnu mrežu i lanac nabavke. “Ovom odlukom BMW Grupa još jednom primjenjuje svoj strateški princip da proizvodnja prati tržište. Na vijetnamskom tržištu postoji potencijal za dugoročni rast i mi smo uzbuđeni što ćemo poduzeti sljedeći korak s THACO-om kako bismo lokalno proizveli neke od naših najpopularnijih modela.” THACO je osnovan 1997. godine i trenutno je jedna od pionirskih i najvećih kompanija u zemlji u automobilskom poslovanju. Fabrika vodi zajedničko ulaganje s Kiom u svojoj glavnoj poslovnici, a takođe proizvodi i proizvodi putničke automobile Mazda preko svoje podružnice VinaMazda.

Datum objave: 05/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook