Naslovna > Vijesti > BMW se pohvalio novim F800R

BMW Motorrad

BMW se pohvalio novim F800R

Prošlo je već pet godina otkako je F800R prvi put ugledao svjetlo dana. Veliki je to period u moto svijetu pa je BMW Motorrad odlučio dotjerati ovaj model. Redizajnirani F800R nije samo dobio drugačiji izgled, nego se u Milanu pojavio i s novom tehnologijom i više konja…

Prva stvar koju će svi primijetiti prilikom pogleda na novi F800R jest kako on više nema one karakteristične svjetlosne sklopove sprijeda. Njih je sada zamijenila jedna svjetlosna jedinica, a uz nju idu i nove oplate motocikla i zaštita hladnjaka. Sa zada BMW nije suviše mijenjan pa je rep dvokotača ostao gotovo netaknut.

 


Uz vizuelne preinake BMW F800R pretrpio je i one tehničke. Njegov motor obima 798 ccm sada raspolaže s 91 KS što je za 3 konjske snage više nego ranije. Okretni moment ostao je isti i dalje iznosi 86 Nm. Ono što je novo jesu kraći prvi i drugi stupanj prijenosa zbog čega se dvokotač doima bržim. Bavarci su dotjerali i ovjes koji sada donosi prednju USD vilicu, a modifikovano je i sjedalo koje je za 100 mm niže nego ranije.

 


F800R dobio je i nove naplatke i pneumatike, a tu je i dotjerani kočioni sistem koji naprijed donosi radijalna kočiona kliješta. ABS je standardni dio opreme, a za dodatni novac na ovaj motocikl mogu biti ugrađeni i sistem stabilnosti dvokotača, elektronsko podešavanje ovjesa i senzori pritiska u pneumaticima, ali i grijane ručice upravljača, putni koferi, putni računar i središnji nogar. Svi oni koji nemaju A kategoriju mogu naručiti primjerak koji svojom snagom udovoljava A2 kategoriji.

Datum objave: 07/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook