Naslovna > Borgward > Borgward Isabella Concept

Borgward

Borgward Isabella Concept

Prema navodima Borgwarda Isabella Concept predstavlja savremenu interpretaciju klasičnog modela čija slava nije potamnila do današnjih dana.

Dizajneri su koristili neke retro detalje premijeno predstavljene na Isabelli iz 50-ih godina prošlog vijeka. Vanjski i unutrašnji dizajn zrači elegancijom što uz raskošnu ponudu prostora u unutrašnjosti garantuje maksimalno uživanje tokom vožnje. Borgward je dizajn nazvao ''Impression of Flow'' i kao takav bit će primijenjen na svim budućim modelima.
Isabella Concept dolazi sa četvora vrata i isto toliko sjedišta što otkriva da se razmišljalo o vrhunskom smještaju putnika i na zadnjim sjedištima.

 


Koncept je dug 5 metara, širok 1,9 m i visok 1,4 m. Na karoseriji ima mnogo trodimenzinalnih funkcionalnih detalja što zaista predstavlja revolucionarno rješenje. Inženjeri naglašavaju da su veliku pažnju posvetili aerodinamici, što zbog manje buke prilikom vožnje po autoputu što zbog efikasnijeg korištenje raspoložive energije.
Kada sve bude spremno za serijsku proizvodnju Borgward Isabella će imati potpuno električni pogon. Prema obećanjima dizajnerskog studija serijska se verzija neće previše razlikovati o konceptne...

Datum objave: 13/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook