Mercedes-Benz

Brabus 900

Mercedes-Bemz nedavno je poboljšao Maybach S – Class što za mnoge predstavlja vrh. Ipak, ima i onih koji traže još više. Za takve Brabus ima adekvatan odgovor.

Brabus je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji, tjuner Mercedes-Benz vozila čije prerade nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odmah recimo da se radi o zaista velikim preradama zadržana je pouzdanost. Naime, poznati su neki modeli koji su bez ikakvih većih problema ''namotali'' preko 800.000 km. Očigledno je ta takve automobile kupuju oni koji stalno voze na dugim relacijama. Serijski Mercedes Maybach S650 dolazi sa V12 twin turbo motorom.

 

Zahvaljući spretnosti Brabusovih inženjera maksimalna je snaga podignuta na 888 KS. Porast snage ostvaren je povećanjem radne zapremine sa 6 na 6,3 litara te ugradnjom većih turbo punjača sa većim pritiskom.
Da bi prerada bila potpuna ugrađen je set aerodinamičkih dodataka čija je uloga prvenstveno praktična a tek potom estetska.
Test mjerenja ubrzanja od 0 do 100 km/h završen je sa impozantnih 3,7 sekundi. Prilikom čitanja ovog podatka treba imati na umu da je automobil težak 3 tone...

 

Datum objave: 13/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook