Naslovna > Vijesti > Brabus Smart ForTwo

Geneva Motor Show

Brabus Smart ForTwo

Brabus je pripremanjem modela Smart ForTwo uradio neobičan posao pretvorivši ovaj mali, gradski automobil u električno vozilo

Ime Brabus obično vežemo za visokoučinkovite Mercedesove modele sa izrazito jakim agregatima na kojima uz jače pritiskanje papučice gasa, zadimimo gume. Čak i kada je u svoje ruke dobio Smart ForTwo, Brabus je od istog napravio malu raketicu.

 

No, posljednji Brabusov model neće dimiti, ni iz izduvnog sistema a pogotovo neće praviti dim gumama. Razlog je što je ovaj automobil u potpunosti električni i ima nultu emisiju Co2. „Ovaj automobil je naš sportski mališan sa zelenim srcem. S njegovom dužinom od 2,69 m vožnja gradskim ulicama je izuzetno zabavna“ – rekao je Annette Winkler, šef Smarta.  U odnosu na standardni Smart ForTwo, ova električna izvedba u izradi Brabusa, jača je za 7 KS. Dakle automobil razvija 85 KS i 135 Nm obrtnog momenta. Zanimljivo je da  se u automobilu nalazi zvučnu modul, koji emituje zvuk SUS motora. U vanjštini ovog automobila se ističu zeleni detalji, koji naglašavaju crnu boju, ali i nose jasnu poruku da je ovo „zeleno vozilo“ ekološki nastrojeno prirodi. Na prednjoj osovini su 16-inčne a na zadnjoj 17-inčne Brabusove “Monoblock VII“ felge. Brabus je na automobil dodao još svjetla za maglu i novi branik, koji ovog mališana čine sportskim. U unutrašnjosti su također detalji obojeni u zelenu boju, sjedišta su presvučena crnom kožom, dok su pedale aluminijske i duh sportskog prikazuju i u unutrašnjosti. Novi, električni Smart Brabus biće u prodaji krajem godine, ali samo na odabranim tržištima.  

Datum objave: 05/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook