Naslovna > Automobili > Ford > C-Max > C-MAX hit u Europi

Ford

C-MAX hit u Europi

Ford C Max je u ovoj godini postao pravi hit na europskom tržištu, unatoč ekonomskim nestabilnostima, prodaja ovog modela je udvostručena

Fordu se isplatilo to što je slijedio želje i potrebe kupaca.  Druga generacija modela C-MAX i Grand C-MAX je uduplala tržišno učešće prethodnika u segmentu srednjih MPV-a.  Od predstavljanja krajem 2010. godine do sada je širom Starog kontinenta prodato 135 000  „Maxova“, u obje varijante sa pet i sedam sjedišta.

 

Uspjeh je veći kada se zna da je i prethodna generacija dobro prihvaćena u segmentu, a sada je taj rezultat uduplan, sa 6,7 % tržišnog učešća C Max je porastao na 12,7 %. „C – Max je dokaz da i u izuzetno konkuretnom tržištu pogođenom ekonomskim nestabilnostima, kupci prepoznaju kvalitet novog produkta.  Jedini način da se za samo godinu dana udupla prodaja i tržišni udio u segmentu znatno poveća, jeste da kupce preuzmete od drugih brandova. A to je upravo radio C-Max u ovoj godini“ – rekao je Roelant de Waard Potpredsjednik  odjela za marketing i prodaju Ford Europe. 

Datum objave: 23/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook