Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Type > C-X75 kao osnova nove generacije F-Type

Jaguar F-Type

C-X75 kao osnova nove generacije F-Type

Jaguar se zalaže za srednji motor za sljedeću generaciju F-Type-a i postavljen je tako da oživi brojne dizajnerske znakove iz C-X75 koncepta.

Dizajneri i inženjeri brenda razmišljaju o ključnim odlukama o smjeru sljedeće generacije rivala Porschea 911 , gdje se nameće glavno pitanje da li se držati trenutnog rasporeda prednjeg i srednjeg motora ili ga ponovo miješati sa EV pogonom, pa čak i postaviti čisti električni.

 

Bivši dizajnerski direktor Ian Callum otkrio je da je u saradnji sa svojim nasljednikom Julianom Thomsonom predstavio nacrt za novu generaciju sportskog automobila. I on je naveo kako će novi model biti veoma blizak C-X75.

„Još uvek postoji formula unutar Jaguara za automobil sa prednjim i srednjim motorom. Preferiram automobile sa srednjim motorom. To bih sigurno želio vidjeti. ", izjavio je za medije Callum. Stručnjaci navode je da je Jaguar napredovao s najmanje dva pristupa: jednim u kratkom električnom srednjem motoru i drugi s dužim poklopcem motora za smještaj prednjih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem (ICE), uključujući hibridizirani V8.

 

Datum objave: 23/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook