Naslovna > Vijesti > C-ZERO na putu oko svijeta

Citroen

C-ZERO na putu oko svijeta

Dva mlada inženjera krenut će na putovanje u CITROËN C-ZERO, 11. veljače, kako bi po prvi put proputovali svijet u serijskom električnom automobilu!

Na putovanje kreću iz Strasbourga, a tijekom 25 000 kilometara, ova dva avanturista, proći će kroz 17 zemalja u 8 mjeseci za samo 250 eura električne energije! 80 godina nakon okončanja tehnološkog i ljudskog izazova pod nazivom „Žuta ekspedicija“, koju je organizirala marka CITROËN, Marka sada opet podupire novu odvažnu avanturu !« Ako električno vozilo može napraviti put oko svijeta, onda ga svatko može koristiti za odlazak u kupovinu ». To je moto Xaviera Degona, 27-godišnjeg inženjera u tvrtki EDF i Antonina Guyja, 28-godišnjaka, konzultanta u tvrtki Capgemini Consulting, dvojice mladih avanturista koji su odlučili postati prvi koji će se upustiti u ovaj odvažni izazov: po prvi put proputovati svijet u serijskom električnom vozilu. Svjetsku premijeru kojom promoviraju električnu mobilnost nazvali su imenom « Električna Odiseja ».

 

Predvodnik avanture: Citroen C-Zero. S glavnom ulogom u ovoj avanturi, ovo 100 % električno gradsko vozilo marke  već se pokazalo uspješnim s više od 2 800 narudžbi od lansiranja na tržište krajem 2010. godine. Osamdeset godina nakon okončanja „Žute ekspedicije“, Citroen sada podupire novu odvažnu avanturu kako bi promovirao svoju tehnologiju ‘Full Electric’, što je jedno do rješenja mobilnosti u koje Marka vjeruje.

 

S početkom u Strasbourgu, 11. veljače, ovo putovanje dugo 200 dana i 25 000 km odvest će ih u 17 zemalja; prolazit će kroz kamenitu Ameriku, središnji dio Japana, putem svile između Kine i Kazahstana, a potom kroz središnju Europu. Ovo dugotrajno putovanje bit će prilika za više od 300 punjenja baterije CITROENC-ZERO i isto toliko susreta s lokalnim stanovništvom kako bi od njih posudili nekoliko megavata. Putem svoje internetske stranice (www.electric-odyssey.com), ovaj dvojac poziva sve koji se nađu na njihovom putu da postanu „Punjači“, tj. da im posude svoju električnu utičnicu i time doprinesu savladavanju ovog izazova!

Datum objave: 26/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook