Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Cabriolet stiže sledeće godine

Mercedes C klase

Cabriolet stiže sledeće godine

Mercedes se sa pravom može pohvaliti uspješnim startom u ovoj godini. Naime u januaru je imao premijeru crossover GLE Coupe dok je u Ženevi predstavljena produžena luksuzna limuzina - Mercedes Maybach 600 Pullman, a slijedi i novi cabriolet …

Trend uspjeha se nastavio pa je tako početkom ovog mjeseca u New Yorku C klasa proglašena za "Svjetski auto 2015. godine", Mercedes AMG GT izabran je za najbolji sportski, a S klasa Coupe za najbolji luksuzni automobil 2015. u svijetu. Treba napomenuti da je kompanija krenula i u obnovu SUV modela pa je tako restilizovani Mercedes ML, pod novom oznakom GLE takođe premijerno predstavljen u New Yorku. Iz kompanije su najavili i novu generaciju modela GLK koja će se zvati GLC i redizajnirani GL sada sa oznakom GLS. Nakon lansiranja C klase Coupe čija priprema je u toku, uslijediće premijera novog cabrioleta koji će upotpuniti ponudu C klase.

 

Iako je na objavljenim fotografijama maskirani prototip, ipak se naprvi pogled vidi prepoznatljiv sportski imidž sa velikim otvorima na prednjem braniku, specijalnim aluminijumskim naplatcima kao  karakterističnim izduvnim cijevima isto kao i kod AMG Line sportskog paketa. Paleta motora novog cabriloleta biće pozajmljena iz limuzinske verzije, a top model, AMG C63 cabrio, biće pogonjen 4.0 litarskim V8 twin-turbo benzincem. U osnovnoj varijanti motor razvija 476 KS i 650 Nm a u snažnijoj S verziji nudi će 510 KS i 700 Nm. Očekuje se da će novi Mercedes C klase cabriolet biti predstavljen 2016. pa se očekuje da će ovaj model zajedno sa coupe verzijom, doprinijeti daljem rastu prodaje Mercedesovih automobila u svijetu.

 

Datum objave: 13/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook