Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Četiri prestižne nagrade iF Design za 2022. godinu

Kia EV6

Četiri prestižne nagrade iF Design za 2022. godinu

Od premijere u 2021. vozilo je steklo brojne simpatije medija širom svijeta, a – među mnogim pobjedama – slavljenik je u izboru What Car? i „Auto 2022. godine“ te osvojilo nagradu „Evropski auto godine“, a sve to u svega nekoliko mjeseci nakon lansiranja...

Kia je na prestižnom takmičenju za nagrade iF Design za 2022. godinu osvojila više respektabilnih priznanja, što dokazuje snagu njenog dizajnerskog etosa (Opposites United) i učinkovitost njenog inovativnog pristupa saradnji s trenutnim i budućim kupcima električnih vozila (EV). Centralnu ulogu kod sve četiri dobijene nagrade iF Design odigrao je potpuno električni crossover EV6. Pored toga što je osvojio nagradu za dizajn u kategoriji „automobili“, EV6 je bio u centru pažnje i kod ostale tri nagrade u kategorijama „trgovine/izložbeni prostori“ (za prostor EV6 Unplugged Ground), „interfejs proizvoda“ (za infotainment sistem modela EV6) i „tekstil/zid/pod“ (za trodimenzionalni hibridni materijal GEONIC koji se koristi u kabini EV6).

 

 

 


EV6 je u kategoriji dizajna automobila pobijedio zahvaljujući svom „utjelovljenju nadahnjujuće mobilnosti“. To je prva Kia koja koristi potpuno novu naprednu električnu globalnu modularnu platformu i prva kod koje je upotrijebljena Kijina dizajnerska filozofija Opposites United koja združuje emocionalno s racionalnim da opušta korisnike te inspiriše pokret i kreativnost. Pobjedu u kategoriji „trgovine/izložbeni prostori“ zaslužio je prostor „EV6 Unplugged Ground“ u Seongsu u Seulu koji je napravljen kako bi ljudima predstavio nagrađeni model EV6 na zabavan i maštovit način kroz područja za produbljen doživljaj. Izložbeni prostor sljedeće generacije šalje i i Kijinu poruku o novim načinima života koja obuhvata recikliranje, održivost i u budućnost usmjerena rješenja mobilnosti.

 


Kijin najsavremeniji materijal za unutrašnju opremu GEONIC, napravljen u saradnji s kompanijom KOLON, osvojio je nagradu za „materijal za dizajn unutrašnjosti automobila“. Ovaj trodimenzionalni hibridni materijal osvjetljava više slojeva poliuretana, što omogućava neograničen broj uzoraka i raznoliku paletu boja. To je jednostavna tehnika za oživljavanje novih pristupa u dizajnu unutrašnjosti vozila.

 


S ovim najnovijim priznanjima model Kia EV6, koga odlikuje vrhunski dizajn, nastavlja izuzetan pobjednički niz.

Datum objave: 26/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook