Naslovna > Vijesti > Chevrolet donirao novac za SOS Dječije selo

Nastavljena pomoć

Chevrolet donirao novac za SOS Dječije selo

Donacijom od 19.500 KM Chevrolet nastavlja suradnju s organizacijom SOS Dječija sela BiH. Donirani iznos iskoristit će se za pokrivanje godišnjih troškova hrane i higijenskog materijala jedne SOS porodice.

Suradnja s organizacijom SOS Dječija sela započela je lani na Chevroletov stoti rođendan.  Svoj veliki jubilej Chevrolet je proslavio zajedno s djecom i mladima. Od ukupno sto poklonjenih automobila SOS Dječijim selima širom Europe, tri su donirana SOS Dječijim selima BiH. Obiteljski monovolumen Orlando na usluzi je SOS Dječijem selu Gračanica, jedan gradski automobil Aveo pronašao je svoj topli dom u SOS Dječijem selu Sarajevo, dok je drugi direktna potpora edukativnom programu koji Organizacija, kao podršku formalnom obrazovanju, realizira u četiri osnovne škole na području Kantona Sarajevo.

 

„SOS Dječija sela izuzetna su organizacija koja pruža pravu pomoć i podršku djeci bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi. U Chevroletu smatramo da je svaki novi dan prilika da se učini nešto izvanredno te smo ponosni što nastavljamo našu suradnju kroz podršku jedne SOS porodice. Veselje, toplina i smijeh, uvijek prisutni u SOS Selu, razlozi su zbog kojih volimo okupljanja i zajednička druženja s našim SOS prijateljima“, izjavio je Jernej Kolbl, direktor Chevroleta za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku te Sloveniju.

 


Ovogodišnja donacija dio je regionalnog programa sponzorstva vrijednog 110.000 eura u kojem sudjeluje 11 država iz Srednje i Istočne Europe za financiranje svakodnevnih potreba djece. Djeca iz SOS Dječijih sela iz regije ovog septembra sudjelovala su u Chevroletovom ljetnom kampu u gradu Opatija na hrvatskoj obali. Za većinu je to bilo prvo putovanje izvan domovine ili prvi let avionom. Na plaži su uživali u raznim vodenim sportovima, društvenim igrama te u morskoj utrci na luft-madracima. Kroz takve i slične projekte Chevrolet se želi približiti djeci iz SOS Dječijih sela ne samo donacijama, već i preuzimanjem aktivne uloge u njihovom svakodnevnom životu.Iznimno smo ponosni na našu suradnju sa kompanijom Chevrolet, koja iznova demonstrira senzibilitet za potrebe djece o kojoj brinemo u SOS porodicama. Svojom današnjom donacijom kompanija Chevrolet će osigurati pokrivanje godišnjih troškova hrane i higijenskog materijala jedne SOS porodice, a donacijom tri automobila prošle godine značajno su doprinijeli mobilnosti SOS porodica i naših timova. Predstavnici Chevroleta uvijek su dragi gosti u našim selima, i sigurni smo da će se partnerstvo i prijateljstvo nastaviti i u budućnosti “, rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH.

 

 

Datum objave: 16/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook