Naslovna > Vijesti > Chevrolet na Ženevskom sajmu automobila

Geneva Motor Show

Chevrolet na Ženevskom sajmu automobila

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i najnovija tehnologija u multimedijskim sustavima glavna su obilježja Chevroletovog sudjelovanja na 82. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji se za javnost otvara 8. marta 2012.

Glavna atrakcija na Chevroletovom štandu u Paviljonu 1 je karavanska verzija Cruzea koja će imati svjetsku premijeru. Dva mladenačka konceptna automobila - Code 130R i Tru 140S – prvi su put u Europi, dok će budućnost ugrađenih multimedijskih sustava biti predstavljena u obliku Chevroletovog MyLinka.

 

Karavan upotpunjuje postojeću ponudu Cruzea, a namijenjen je obiteljima i ljudima koji žele kompaktan automobil s više prostora za prtljagu usklađen s njihovim aktivnim stilom života.Od ljeta 2012. sa čitavom linijom Cruzea bit će ponuđeno na izbor čak pet pogonskih sustava. Novi 1.4-litarski turbo benzinski motor, novi 1.7-litarski dizelski te poboljšan 2.0-litarski dizelski motor zaokružit će pored postojećih 1.6 i 1.8-litarskog benzinskih motora ponudu pogonskih sustava. Svi su motori sukladni s Euro 5 standardom.Među novom opremom i značajkama Cruzea su ulazak u automobil i kretanje bez ključa, stražnja kamera, multimedijski sustav Chevrolet MyLink (vidi niže) i funkcija Start/Stop ovisno o izboru paketa opreme i motora.



Chevrolet je pokrenuo program koji uključuje mlade ljude u proces dizajniranja budućih automobila. Dva koncepta nastala iz tog dijaloga su Code 130R i Tru 140S, a njih će se prvi put moći vidjeti u Europi na Ženevskom sajmu automobila.Code 130R s turbopunjačem je kupe četverosjed sa stražnjim pogonom, dok je Tru 140S cjenovno pristupačan egzotični kupe četverosjed. U unutrašnjosti koncepata jedinstvene mogućnosti povezivanja omogućuju vozačima da personaliziraju svoje vozilo, što je, ispostavilo se, ključno trenutnim i budućim mladim generacijama.Dizajneri koncepata, Britanci Nicholas David i Joe Baker iz GM-ovog dizajnerskog centra North Hollywood, sudjelovat će u predstavljanju i objasniti da ti automobili donose stil i funkcionalnosti za koje je skupina novih kupaca rekla da ih traži prilikom kupovine novog automobila.Tijekom Ženevskog sajma automobila moći će se susresti hostese naoružane iPadima koje će zanimati što misle mladi Europljani: i oni će moći reći što žele od automobila, koje bi funkcionalnosti i elemente povezivosti trebalo uključiti te će imati priliku glasovati za koncept koji im se više sviđa. Svi oni koji neće posjetiti Sajam automobila u Ženevi moći će dati svoj glas za omiljeni koncept putem aplikacije na Facebook stranici Chevrolet Europe. Svi glasovi sakupljeni na Sajmu te putem Facebook aplikacije uzet će se u obzir.


Chevrolet MyLink, novi multimedijski sustav ovog branda, integrira vozačeve osobne uređaje kao što su pametni telefoni i pretvara automobil u njihovu osobnu stanicu za docking.Chevrolet MyLink sastoji se od zaslona u boji osjetljivog na dodir, visoke razlučivosti i dijagonale sedam inča s kojim su kretanje multimedijom i odabir željenih značajki vrlo jednostavni. Sustav prebacuje sadržaj s pametnih telefona na zaslon preko USB priključka ili Bluetootha. Novi multimedijski sustav će biti dostupna s Cruzeom i Aveom u ljeto 2012. godine.
 

Datum objave: 29/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook