Naslovna > Auto moto sport > Chevrolet napušta WTCC

Chevrolet

Chevrolet napušta WTCC

Nakon strateškog razmatranja Chevroletovog programa učestvovanja u automobilistickim utrkama i marketinškog programa, odlučeno je da će Chevrolet nakon završetka sezone 2012. napustiti WTCC.

Chevrolet je u zadnjih osam godina osvojio dva naslova pobjednika natjecanja u kategorijama vozača i konstruktora (2010., 2011.) te ostvario 59 pobjeda. Tri uzastopne godine Chevroletov je trkaći tim na stazi  dokazao vrhunske sposobnosti Cruzea, najbolje prodavanog Chevrolet modela, u okršajima s nekima od najvećih imena automobilskog sporta.

 

Ova se objava poklapa sa sredinom sezone kako bi Chevroletovi vozači i partner RML mogli planirati buduće poteze. Chevroletov WTCC tim trenutno vodi u oba dijela natjecanja i cilj mu je završiti na vodećim pozicijama te tako pridodati dva nova svjetska naslova svojim postignućima u ovom natjecanju. Chevrolet će i dalje biti prisutan u automobilizmu kroz druga natjecanja u kojima sudjeluje, kao što su Indy Car i GT Racing.

 

Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe izjavila je: “Nakon razmatranja strateške važnosti naših automobiliskih i marketinških programa odlučili smo krajem sezone 2012. napustiti FIA WTCC i usmjeriti aktivnosti razvoja našeg branda na druga područja. Izuzetno smo ponosni na dva dvostruka svjetska naslova koja smo osvojili u ovom serijalu i na 59 pobjeda u posljednjih osam godina. WTCC je bio važna platforma za naš brand i pokazatelj Chevroletove kvalitete u Evropi i na svjetskim tržištima. Chevrolet i RLM sada namjeravaju dati sve od sebe da osvoje i treći dvostruki naslov svjetskih prvaka.”

 

Chevroletovi WTCC vozači Yvan Muller, Rob Huff i Alain Menu sezonu 2011. završili su na prvom, drugom i trećem mjestu, što je dostignuće koje u prošlosti nije napravio nijedan drugi brand. U trenutnoj sezoni 2012. oni su opet na prva tri mjesta u poretku vozača.

 

Datum objave: 05/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook