Naslovna > Vijesti > Cilj: ponovo biti najbrži na Nurburgringu

Renault odlučan

Cilj: ponovo biti najbrži na Nurburgringu

Ovu titulu Renaultu je u martu mjesecu oduzeo Seat Leon Cupra 280, zabilježivi vrijeme od 7 minuta i 58,44 sekunde...

Kompanija Renault je saopštila da će 16. juna predstaviti svoju unaprijeđenu Megane RS Trophy verziju. Prema najavama ove kompanije, poboljšana verzija biće u stanju da obiđe krug na popularnoj stazi na Nurburgringu za manje od osam minuta! Sa rezultatom od 8 minuta i 7,97 sekundi, MeganeRS Trophy bio je skoro tri godine najbrži serijski automobil sa prednjim pogonom na Nurburgringu.

 

Ipak, ova titula mi je preoteta, i to od strane Seat Leon Cupra 280 modela, koji je početkom marta mjeseca zabilježio vrijeme od 7 minuta i 58,44 sekunde. Međutim, Renault nije baš dugo čekao kako bi se revanširao španskom proizvođaču. Na modelu Megane RS Trophy izvršena su neka poboljšanja, a za sada nam je poznato da je ovaj model dobio i specijalni izduvni sistem.

 

Zasada, francuska kompanija nije otkrila da li je bilo još nekin intervencija na automobilu, ali je saopšteno da ovaj automobil može da obiđe stazu za manje od osam minuta. Tačan rezultat svakako nije objavljen, ali prema najavama iz kompanije Renault, čini se kako bi 16. juna ove godine mogli da dobijemo starog, odnosno novog rekoredera. 

Datum objave: 25/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook