Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Čistokrvni sportista odlazi u penziju

Alfa Romeo 4C

Čistokrvni sportista odlazi u penziju

Iako je prodaja u Evropi obustavljena još u avgustu 2018. godine, Alfa Romeo je nedavno potvrdio da će 2020. godina biti posljednja kada je u pitanju 4C model...

Fantastični roadster iz Alfa Romeo-a ove godine odlazi u penziju. Riječ je o fantastičnom 4C modelu za kojeg su oni koji su imali prilike da ga voze, imali samo riječi hvale. Prodaja u Evropi, Bliskom istoku i Africi obustavljena je još 2018. godine, pa se tako prelijepi Italijan prodavao isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama. U Alfi su se ipak fokusirali na predstavljanje posljednjeg izdanja 4C modela pod oznakom 4C Stradale Tributo, koji je kao što mu i ime kaže inspirisan modelom Tipo 33 Stradale iz 1967. godine. Proizvodnja je ograničena na samo 33 primjerka čime su u kompaniji željeli zadržati ekskluzivnost posljednje serije 4C Spider modela.

 

 


33 Stradale Tributo nosi ekskluzivnu boju Rosso Villa d’Este, koja je duboka nijansa tamnocrvene boje. Točkovi nose prepoznatljiv dizajn sa pet krugova i imaju blagu zlatnu završnu obradu. I unutrašnjost asocira na gene legende iz prošlog vijeka pa se tako ,,33 Stradale Tributo“ oznake mogu naći na instrument tabli, bočnim pragovima i centralnoj konzoli. Pogonska jedinica je prenesena iz standardnog 4C Spidera, a to podrazumijeva 1,75-litarski četverocilindrični agregat sa 237 KS i obrtnim momentom od 350 Nm. Cijena limitiranog izdanja koje će se nuditi u Sjedinjenim Američkim Državama kreće od 79,995 dolara.

Datum objave: 15/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook