Naslovna > Vijesti > Citroen C-Zero prešao 6000 kilometara

Električna odiseja

Citroen C-Zero prešao 6000 kilometara

Krenuvši iz Strasbourga 11. februara, Električna odiseja, prvo putovanje oko svijeta u serijskom električnom vozilu, privela je kraju svoju prvu veliku etapu: vožnju preko SAD-a, od New Yorka do San Francisca. Pravi predvodnik te avanture, CITROËN C-ZERO, koji je Marka povjerila Antoninu Guyu i Xavieru Degonu, prevalio je gotovo 6000 kilometara, prošavši i slavni Stjenjak.

Za upravljačem CITROËN C-ZERO Antonin Guy i Xavier Degon priveli su kraju prvu veliku etapu Električne odiseje proputovavši SAD od New Yorka do San Francisca.

 

Na etapi dugoj gotovo 6000 kilometara najveći izazov za spomenuti dvojac bila je vožnja kroz američki Stjenjak, uključujući prijelaz prijevoja visokih skoro 3000 metara i uvelike nalik na pustinju.Za punjenje CITROEN C-ZERO, dva su pustolova mogli računati na solidarnost Amerikanaca koje su sretali putujući kroz jedanaest država. Ta je etapa tek prva faza onoga što Električna odiseja želi pokazati, kako bi dokazala da je električno vozilo cjelovito rješenje mobilnosti u budućnosti.Naredna etapa je već počela kroz Japan, od Tokija do Nagasakija. Taj je put poseban jer će dvojac većinu punjenja CITROËN C-ZERO moći obaviti zahvaljujući brojnim postajama za brzo punjenje kojima je zemlja opremljena (omogućujući 80 % punjenja u samo 30 minuta).

Datum objave: 21/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook