Naslovna > Automobili > Citroen > DS5 > Citroen na Salonu automobila u Ženevi

Geneva Motor Show

Citroen na Salonu automobila u Ženevi

Na Salonu automobila u Ženevi, Citroën još jednom pokazuje svoju stvaralačku odvažnost svoj uspon prema premium segmentu, tehnološke inovacije i nove usluge.

Marka na svom štandu predstavlja tri modela DS linije te posebno ističe svoju posljednju kreaciju: Citroën DS5. Tu liniju proizvoda karakterizira stvaralački pristup, sa stilom prepoznatljivim na prvi pogled, nabijenim maštovitošću i osjećajima, kvalitetnim izgledom, novim osjećajima u vožnji i korisnom opremom za svakodnevnu uporabu. Smjelost, visoko postavljeni standardi, kreativnost i najbolja tehnologija.

 

Dvije godine nakon lansiranja, Citroën DS3 prodan je u više od 140 000 primjeraka. Taj se moderni gradski automobil ističe prije svega radikalnim i zavodljivim stilom koji postaje ekskluzivan zahvaljujući širokoj lepezi ponuđenih mogućnosti personalizacije. U prodaji od svibnja 2011., Citroën DS4 bilježi gotovo     30 000 narudžbi. Taj se model razlikuje od ostalih svojom siluetom povišenog coupéa sa četvorima vratima koja objedinjuje dinamičnost, ekskluzivnost i kompaktnost coupéa sa svestranošću i prostornošću kompaktne limuzine. Konačno, Citroën DS5, u prodaji u Francuskoj od kraja 2011., već je u razdoblju od dva mjeseca u jednoj jedinoj zemlji prodan u gotovo četiri tisuće primjeraka. Posljednji automobil ističe se svojim uglađenim i originalnim stilom te inteligentnom koncepcijom. Govorimo o užitku vožnje iznimnog automobila.Kako bi popratio uspon Marke u više tržišne segmente i lansiranje linije DS, Citroën je na početku ove godine u Francuskoj, a uskoro će i u ostalim europskim zemljama, pokrenuo Citroën DS PRIVILÈGE, klub posvećen kupcima DS linije. To je premijera za automobilsku marku koja je prisutna u svim segmentima

 

Citroën DS3 Ultra Prestige, dio game od kraja 2011. godine,  nudi posve novu igru boja i materijala koja koketira s visokom modom. Prateći ritam igre svjetla, ukrasni monogram DS krasi krov i otkriva, ton po ton, jedva zamjetljive kontraste između mat i sjajnih nijansa. Izvedba Ultra Prestige usto ekskluzivno dobiva tamnosive sjajne naplatke od 17 inča, sportski spojler te dodatno zatamnjena bočna i stražnje staklo.U unutrašnjosti, CITROËN DS3 Ultra Prestige ima presvlake od vrhunske kože Club u obliku „narukvice sata“. Na prednjim sjedalima, takav način izrade otkriva vrhunsku konfekciju, posve novu u automobilskoj industriji i inspiriranu svijetom mode. Dobivena postupkom koji je posebno razrađen za tu izvedbu, boja sjedala tako postupno prelazi od bijele na vrhu naslona sjedala do crne na jastucima sjedala. Pravi užitak za osjetila, letvica duž armaturne ploče presvučena je kožom Club u bijeloj  boji “Alpin Weiss”. Dokaz krajnje pozornosti posvećene detaljima, boja instrumenata na ploči usklađena je s bijelom bojom unutrašnjih ukrasnih elemenata. Sofisticiran, CITROËN DS3 Ultra Prestige ima tepihe iznimne debljine obrubljene dvostrukim šavom.

 

Citroën uključuje u svoju paletu dvije nove profinjene izvedbe: limitirane serije DS4 i DS5 Paris Rendez-Vous. Obje izvedbe krasi biserna bijela boja karoserije, kromirane školjke retrovizora, ukrasni elementi od sjajnog kroma te crni sjajni aluminijski naplatci od 19 inča.Limitirana serija Paris Rendez-Vous u potpunosti se može doživjeti iznutra, ponajprije zahvaljujući presvlakama sjedala od kože Club u obliku „narukvice sata“, svojstvenim DS liniji, i toploj smeđoj boji Criollo, naglašenoj prividnim plavim ukrasnim šavom. Sprijeda, kao i straga, presvlake su izrađene od poluanilinske kože, što je kakvoća koja je obično rezervirana za predmete rađene po mjeri. Armaturna ploča presvučena kožom Club na modelu Citroën DS4 Paris Rendez-Vous također je dostupna u novoj smeđoj boji Criollo.

 

 

Sa sedam naslova svjetskog prvaka u reliju u kategoriji „Kontruktori“ (WRC) i osam naslova u kategoriji „Vozača i suvozača“ za Sébastiena Loeba i Daniela Elenu, Citroën je obilježio povijest automobilskog sporta. Marka je preslikala ovu avanturu na svoju gamu s limitiranom serijom DS3 Racing S. Loeb i konceptnim vozilom DS4 Racing Concept, dva modela izložena prvi put i postavljena uz bok Citroën DS3 WRC. Riječ je o automobilima izrazito sportskog karaktera!Kao i za DS3 Racing, konstruktori Citroën Racinga i dizajneri uzeli su pod svoje model DS4 kako bi ga oblikovali po uzoru na natjecateljski odjel Marke.

 Ovaj konceptni automobil, predstavljen prvi puta na Salonu automobila u Ženevi, posjeduje 100 % Racing atribute. Podvozje je spušteno za 35 mm u odnosu na serijsku izvedbu, a prag kotača je širi sprijeda 55 mm i 75 mm straga. Konceptni automobil sadrži elemente kao što su difuzor zraka, donji pojas školjke i proširenja blatobrana. Njegov 1,6-litarski turbo motor razvija 256 KS ili 160 KS/l, koji je razvio Citroën Racing, što predstavlja rekord za serijski automobil. Ovaj spektakularan rezultat povezan je sa smanjenom emisijom CO2 ograničenom na 155 g/km.

Njegova šasija i podvozje također su dorađeni. Sustav kočenja sprijeda raspolaže 4 klipnim kočionim čeljustima i specifičnim diskovima čiji je promjer 380 mm. Konačno, Citroën DS4 Racing Concept je opremljen sa širim 19’’ gumama (235/40).

Druga velika značajka konceptnog automobila Citroën DS4 Racing Concept: njegova mat siva boja s reljefnom teksturom. To je premijera u svijetu automobila. Zahvaljujući svojoj strukturi, ova jedinstvena boja drugačije prima svjetlost, ističući još više linije vozila. Moderna i umjerena boje, ali istovremeno robusna. Idealna za sporsku izvedbu. Kako bi doradili vanjske linije, Citroën DS4 Racing Concept dobiva dvobojni krov i opremljen je specifičnim dvobojnim aluminijskim naplatcima.

 

Prigodom Salona u Ženevi Citroën lansira ograničenu seriju DS3 Racing S. Loeb. Serija je ograničena na 200 primjeraka i izvedena na bazi modela DS3 Racing, upotpunjenog navigacijskim sustavom MyWay. Ističe se posebnom obradom boja i materijala.Vanjska boja je jedinstvena: crna Tarmac (mat crna boja) s reljefnom teksturom. Nijedan proizvođač automobila do danas nije komercijalizirao vozilo s takvom vrstom boje. Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi, boja ne samo da je robusna, nego dodatno naglašava linije vozila.Vjerni duhu modela DS3, krov, školjke retrovizora, letvica prednje maske, letvica na armaturnoj ploči te donji dio mjenjača izvedeni su u crvenoj boji Aden. Kao podsjetnik na osam pobjeda Sébastiena Loeba i Daniela Elene, Citroën DS3 Racing S. Loeb ima također i posebne naljepnice. Naposljetku, ta će ekskluzivna ograničena serija imati numeriranu pločicu na krovu s potpisom Sébastiena Loeba.

 

Od travnja, Citroën će proširiti svoju gamu novom ponudom čiji je cilj osvojiti segment u punom širenju. Citroën C4 Aircross redefinira tradicionalna obilježja kompaktnog SUV-a kombinirajući dizajn i inovativnu tehnologiju. Nov profil ima sve adute za savršenu prilagodbu suvremenim načinima života koji uključuju bijeg od svakodnevnice:
- Snažan i otmjen stil prožet genima marke Citroën ;
- Vozaču je na raspolaganju izbor prijenosa, pa u skladu sa svojim željama može iskoristiti sve pogonske mogućnosti terenskog vozila, ručno birajući između tri  načina (2WD, 4WD i LOCK) ;
- samo 119 g CO2/km u izvedbi HDi 115 s pogonom na dva kotača, što je emisija CO2 koja ga postavlja na vrh segmenta. Tehnologija Stop&Start dostupna je na većini motora;
- konstrukcija koja dosjetljivo spaja kompaktne dimenzije s umjerenom duljinom od 4,34 metra i velikodušni unutarnji prostor s prtljažnikom obujma od 442 litre;
- komfor i užitak u vožnji svojstven Citroënovim limuzinama;
- bezbrižnost i  ugodnost boravka u kabini koja nudi povišeni položaj u vožnji, panoramski krov i intuitivno mjesto za vozača koje u prvi plan stavlja veliku udobnost u vožnji i svakodnevnu lakoću korištenja;
- široka paleta tehnologije: navigacijski sustav NaviDrive s ekranom osjetljivim na dodir  i kamerom za parkiranje, otključavanje i pokretanje vozila bez ruku, audiosustav Rockford, glazbeni poslužitelj.
Dostupan u izvedbi s pogonom na dva i četiri kotača, Citroën C4 Aircross krenut će u prodaju u prvom polugodištu 2012.Ekskluzivno na Ženevskom salonu automobila, Citroën C4 Aircross izlaže se u jedinstvenom izdanju, u boji Vapor Grey ledene teksture. Kako bi ta posve nova boja karoserije došla do punog izražaja, krovni nosači, vanjski retrovizori i kvake na vratima dolaze kromirani, a dvobojni sjajni naplatci u boji Vapor Gray s unutarnje strane.

 

Datum objave: 29/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook