Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Citroën u Mostaru

Nastavak kvalitetne tradicije

Citroën u Mostaru

Ova firma nastavlja tradiciju poznatog mostarskog preduzeća Mehanizacija, a klijentima nudi uslugu u nekoliko segmenata ...

Citroenov centar u Mostaru sastoji se od salona za prodaju, servisa i prodavnice rezervnih dijelova. U salonu je uvijek prisutno 10 do 15 vozila koja kupci mogu da pogledaju prije kupovine, a takođe postoje i testna vozila koja svi zainteresovani mogu da testiraju prije nego što se odluče za neko novo vozilo. Voditelj prodaje Adnan Frenjo kaže: „Hercegovinapromet u zadnje tri godine proglašena je kao najbolji koncesionar u BiH“.

 

U ponudi novih automobila mogu se naći najaktuelniji Citroenovi modeli, a Mostarci najviše pažnje posvećuju modelu C4, iako i Cactus ne prolazi nezapaženo. Đani Ćimić, referent prodaje Hercegovinapromet rekao je da se kupci najviše intereasuju za ujedno i najprodavaniji model Citroen C4 i to sa dizelskim agregatom. Što se tiče novog Citroena C4 Cactusa koji se odnedavno nalazi u njigovom salonu, Ćimić kaže: „ Nešto novo u ponudi Citroenovih vozila, svjetski ekskluzivitet i jedini brend koji je do sada uradio AirBump, gumene zaštite na bočnim stranama vozila. Reakcije ljudi su veoma pozitivne na ovaj model. Mislimo da je dosta pristupačan cijenom i da dosta nudi od opreme“ , dodao je Ćimić.

 

Zanimljivo je da servisnu radionicu Hercegovinaprometa posjećuju ljudi, osim iz Hercegovine, i oni iz Hrvatske, jer za manje novca dobiju jednako kvalitetnu uslugu. Garant za to su visokobučeno servisno osoblje, najsavremeniji alati i bogato opremljena prodavnica rezervnih dijelova. Osim orginalnih rezervnih dijelova u Hercegovinaprometu svojim klijentima nude i EuroRepar dijelove, koji su osjetno jeftiniji, a ugrađuju se isključivo u vozila izvan garancije.U ovom mostarskom preduzeću nude kupovinu vozila na leasing, u saradnji sa nekoliko različitih lizing kompanija. Potencijalni kupac na početku plaća obevazan iznos PDV-a, a u narednom periodu, isplaćuje mjesečne rate, maksimalno pet godina.

 

Osim toga, Hercegovinapromet tokom godine nudi razne kupovne pogodnosti, a jedna od njih koja je trenutno u toku,  nosi naziv „Sistem, ključ u ruke“. Svi budući kupci u narednom periodu imaće besplatnu registraciju vozila, dodaju iz Hercegovinaprometa i navode da su prošle godine imali isporuku od 60 automobila, a nadaju se da će ove godine ta brojka biti veća. U tome će im pomoći redizajnirani C4, koji na tržište dolazi u aprilu.

Datum objave: 23/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook